Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочисте богослужіння у день Навечір’я Різдва Христового (+відео)

6 січня 2019 року, у день Навечір’я Різдва Христового, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел,  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та братія обителі у священному сані.

Богослужіння Навечір’я Різдва Христового, якщо воно випало у суботу або неділю, складається з Літургії святителя Іоанна Златоустого та різдвяної вечірні. Великі часи в цьому випадку звершуються в п’ятницю, тобто вони вже були прочитані. У сам день свята буде звершена Літургія святителя Василія Великого.

Сьогодні Православна Церква також згадує пам’ять святих предків Господа по плоті. Про родовід Христа розповів вчора у своєму слові Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

За Божественною літургією Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську та дияконську хіротонії. У священика був висвячений студент II курсу заочного сектору КДА диякон Михаїл Строіч, у диякона – студент I курсу Київської духовної академії монах Рафаїл (Мосунов).

Після відпусту перед іконою свята був звершений молебень зі співом тропаря і кондака Різдва Христового.

По завершенні богослужіння Предстоятель привітав усіх вірян з прийдешнім святом. «Різдво Христове – це свято миру і Божого благовоління до людей, – наголосив Архіпастир. – Нехай кожен з нас постарається в ці дні зробити своє серце схожим на Вифлеємську печеру, щоб в ньому спочив неосяжний Бог. Нехай кожен з нас постарається знайти свою зірку, яка приведе нас до Христа, Який заради нас грішних прийшов на землю, втілився від Пресвятої Діви Марії і народився у Вифлеємі».

Напередодні Блаженніший Владика очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2250

Залишити відповідь