У Вінниці віруючі не дозволили влаштувати провокацію радикалам з «Правого сектору» (+відео)

Два десятки націоналістів, що влаштували акцію біля Хресто-Воздвиженського храму, ледве не загубились серед тисяч православних вінничан, що зійшлись на підтримку парафії.

Як повідомляв Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, 6 січня 2019 року о 14.00 було заплановано акцію націоналістів біля Хресто-Воздвиженського храму м. Вінниці. Ця новина зібрала у храмі кілька тисяч православних вінничан. Коли розпочалась акція, нечисельних прихильників “Правого сектору” можна було помітити серед натовпу лише завдяки кільком прапорам, передає прес-служба Вінницької єпархії

До націоналістів вийшов архієпископ Вінницький і Барський Варсонофій у супроводі вінницьких священиків. Уважно вислухавши аргументи активістів, владика розповів що насправді являє собою Українська Православна Церква. Посилаючись на офіційні церковні документи, архіпастир переконливо довів, що УПЦ є незалежною українською Церквою, яка має лише духовний зв’язок з Московським патріархатом і жодним чином не підпорядкована йому. Також, владика спростував хибні твердження, що, мовляв, УПЦ є “російською церквою” та, нібито, несе загрозу Україні.

На завершення бесіди владика запросив активістів до чаю, запевнивши, що в більш сприятливій атмосфері докладно відповість на їх запитання, останні відмовилися.

Після чого відбувся молебень за мир в Україні біля Різдвяного вертепу.

Молебен за мир біля Різдвяного вертепу , після спілкування з правим сектором. Їх на молитву запросили, але вони сказали що в іншому місці будут молитись .

Gepostet von Василий Столяр am Sonntag, 6. Januar 2019

Цього ж дня в Кам’янці-Подільському також близько двох десятків представників «Правого сектору» агітували віруючих і священнослужителів УПЦ підтримати «об’єднання Церкви». Пікет проходив біля кафедрального собору святого благовірного великого князя Олександра Невського, повідомляє місцеве видання Вдало.info.

Видання зазначає, що на територію храму націоналісти не заходили, а провели «просвітницьку акцію» біля входу в Кафедральний собор. При цьому вони роздавали агітаційні листівки з критикою УПЦ і закликом переходити в новостворену «Українську церкву».

«Правда, саме в цей час в Кафедральному соборі проходила ранкова служба, тому націоналісти за 1,5 години роздали тільки близько півсотні листівок», – йдеться в повідомленні і наголошується, що більшість прихожан не вступали в діалог з учасниками пікету.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4346

Залишити відповідь