Еладська Православна Церква не стала визнавати «ПЦУ»

Священний Синод Еладської Православної Церкви на своєму засіданні 8 січня 2019 року не став визнавати новостворену церковну структуру під назвою «Православна Церква України», а передав це питання на розгляд найвищого адміністративного органу – Собору Ієрархії, який в нашій традиції відповідає Архієрейському Собору. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ.

В офіційному повідомленні Священного Синоду зокрема говориться: «За тим був прочитаний лист №119\24.12.2018 від Його Всесвятості Вселенського Патріарха  Варфоломія щодо обрання першого Предстоятеля нової Автокефальної Церкви України, а також відповідний лист нового Предстоятеля Церкви України Епіфанія і лист Блаженнійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Священний Синод вирішив передати питання визнання Еладською Церквою нової Автокефальної Церкви України на розгляд Священного Собору Ієрархії Еладської Церкви».

Дата наступного Собору Ієрархії Еладської Православної Церкви не називається. Останній Собор Ієрархії цієї Церкви відбувся в жовтні 2018 року.

У ВЗЦЗ УПЦ дане рішення Священного Синоду Еладської Церкви прокоментували наступним чином: «Перенесення цього питання на розгляд Архієрейського Собору Еладської Церкви вказує на те, що в цій Церкві, як і в усьому православному світі, усвідомлюють всю складність цього питання, пов’язану в тому числі й з відсутністю канонічного архієрейського рукоположення в глави нової структури. Слід звернути увагу на те, що в офіційному повідомленні Епіфаній не називається митрополитом, в той час як Варфоломій і Кирил іменуються патріархами. При цьому приведення в тексті рішення Синоду повного найменування новоствореної церковної структури пояснюється не визнанням «ПЦУ» як структури, а тим, що в тексті рішення просто переказали зміст вхідних листів, що надійшли на адресу Священного Синоду Еладської Православної Церкви».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6260

Залишити відповідь