Предстоятель очолив вечірню та приймав вітання з Різдвом у Києво-Печерській Лаврі

Після вечірньої Архіпастиря привітали з Різдвом Христовим єпископат, духовенство та віряни Української Православної Церкви.

8 січня 2019 року, напередодні дня пам‘яті першомученика Стефана, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святкову вечірню у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Богослужіння розпочалось з урочистої зустрічі Предстоятеля.

З Його Блаженством за богослужінням також молились намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Іванківський Кассіан, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Макарівський Гедеон, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, братія обителі, студенти Київських духовних шкіл та численна паства Предстоятеля.

Наприкінці богослужіння Блаженнішому Митрополиту Онуфрію було виголошено многоліття, після чого митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зачитав вітання Предстоятелю від Священного Синоду, єпископату та усіх вірних Української Православної Церкви.

Блаженніший Владика подякував за привітання і звернувся до пастви зі словом.

“Христос прийшов на землю, тому що ми не могли піднятися на небо. Я всіх вітаю з цією великою священною подією – з Різдвом по плоті Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа. Людство багато тисячоліть чекало цього благословенного дня, коли прийде на землю Месія Христос, Який звершить те, що не могла звершити людина, Який принесе на землю мир і Боже благовоління. І ця подія сталася. У вифлеємській печері народився Христос Спаситель. Син Божий прийняв на себе людську природу, щоб її освятити і спасти. Вифлиємська печера стала небом, тому що там, – говорять святі отці – де живе Бог, там і небо. Яслі, у яких спочив Христос Спаситель, стали Престолом Божим. І коли людина живе благочестиво, себе очищає покаянням, молитвами, добрими справами, то її душа також стає подібною до вифлиємської печери”, – сказав Архіпастир.

Після цього Предстоятель приймав вітання пастви, а хорові колективи виконували колядки та інші різноманітні різдвяні піснеспіви.

Gepostet von Платон Дамианович Узун am Dienstag, 8. Januar 2019

Нагадаємо, сьогодні вранці Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Флорівському монастирі столиці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1481

Залишити відповідь