У Грузинській Православній Церкві заявили про неможливість співслужіння з самозваними єпископами ПЦУ

Митрополит Ахалкалакський і Кумурдойський Миколай (Пачуашвілі) в своєму інтерв’ю грузинському агентству Interpressnews заявив, що в Грузинській Православній Церкві не можуть співслужити з єпископами новоствореної «ПЦУ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Миколай, зокрема, зазначив, що деякі архієреї новоутворенної структури були піддані анафемі, що визнавали в усіх Православних Церквах світу, в тому числі й у Константинопольському патріархаті. Тож легітимність усього єпископату «ПЦУ» під питанням. За його словами, очевидна відсутність апостольської спадкоємності в їхніх хіротоніях. Багато з них є самопроголошеними єпископами, підкреслив він.

«Як же такий єпископ може співслужити з нами за Божественною літургією? Ми не можемо визнати таких священнослужителів без канонічного порядку», — наголосив архієрей Грузинської Церкви.

Він також звернув увагу на іншу можливу небезпеку, пов’язану з наданням Константинопольського Патріархату незалежності церкві в Україні. Той самий принцип не виключено і стосовно Абхазії, передбачає ієрарх.

Митрополит Миколай також повідомив про свої хвилювання щодо претензій Патріарха Варфоломія на «виключне право втручатися у внутрішні справи будь-якої Помісної Церкви».

«Для мене особисто це неприйнятно і в майбутньому може викликати багато труднощів», — додав владика, коментуючи лист, отриманий від Константинопольського Патріарха про визнання автокефалії церкви України.

Архієрей Грузинської ПЦ підкреслив, що відносини між державами Грузії та Росії є складними. «Громадяни Грузії повністю підтримують Україну, але, якщо ми повністю підтримаємо автокефалію, це буде несправедливо відносно іншої Православної Церкви».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 6384

Залишити відповідь