В єпархіях УПЦ привітали з Різдвом дітей з особливими потребами і людей похилого віку (оновлено)

У дні Різдвяних свят в єпархіях Української Православної Церкви привітали зі святом Різдва Христового тих, хто особливо потребує уваги, турботи та людського тепла — дітей з особливими потребами, малозабезпечених сімей та людей похилого віку, котрі залишилися без рідних або сам-на-сам із тяжким недугом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на єпархіальні прес-служби.

Настоятелька Свято-Троїцького Браїлівського монастиря ігуменія Антонія з монастирським духовенством відвідали будинок престарілих м. Браїлова (Вінницька єпархія). Матінку ігуменію і священиків супроводжував протоієрей Михаїл Стець, який опікується закладом.

Гості виконали колядки та роздали мешканцям будинку престарілих солодкі подарунки. Вітальне слово від імені архієпископа Вінницького і  Барського Варсонофія виголосив архімандрит Єнох (Торак).

Настоятель храму на честь Казанської ікони Пресвятої Богородиці с. Костянтинівка (Запорізька єпархія) ігумен Макарій (Шадрін) передав допомогу багатодітній родині Олени Малініної, зібрану парафіянами храму як різдвяний подарунок.

Також багатодітні родини енергодарців з різдвяним привітанням відвідали настоятель каплиці на честь свт. Луки Кримського протоієрей Григорій Гнатюк та начальник відділу у справах сім’ї та молоді Мороховець Катерина Іванівна. Священик розповів дітям про історію свята і традиції святкування Різдва. Кожній дитині вручили солодкий подарунок.

Представники храму святого Георгія Побідоносця на чолі з протоієреєм Олександром Афоніним привітали вихованців дитячого притулку Осипенківского мікрорайону з радісним святом Різдва Христового.

За 15-річною традицією, у Різдвяні свята, з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, священик Свято-Миколаївського храму протоієрей Віктор Усатюк разом з парафіянами вітають вихованців відділення соціальної адаптації та реабілітації дітей з особливими потребами Хортицького територіального центру соціального обслуговування, розповіли в прес-службі Запорізької єпархії.

Священик передав дітлахам благословення і вітання правлячого архієрея владики Луки, а також смачні різдвяні подарунки та окропив святою водою. Для дітей підготували концертну програму.

За словами завідуючої, Валерії Холод, Православна Церква зміцнює дух її вихованців, вселяє в їхні серця віру у власні сили, надію на щасливе завтра, любов до Бога і ближніх.

З благословення митрополита Сумського і Охтирського Євлогія, за багаторічною традицією, протоієрей Ярослав Пригара відвідав цього дня будинок престарілих, який утримує церковна громада с. Кам’янка Тростянецького церковного округу під керівництвом настоятеля протоієрея Олексія Селегеня, повідомляє прес-служба Сумської єпархії.

Священик відвідав палати, де знаходяться люди похилого віку, залишені своїми рідними, турботу про яких взяли на себе православні віруючі. Кожен підопічний отримав від архієрея різдвяний подарунок.

З благословення митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, глава єпархіального відділу з соціального служіння архімандрит Антоній (Малков) відвідав Херсонський хоспіс, передає прес-служба Херсонської єпархії.

Священнослужитель привітав хворих та лікарів зі святом Різдва Христового, побажав їм, щоб Господь зміцнював у перенесенні хвороб, а також подарував Різдвяні подарунки.

Священик Андрій Бобрик разом із молоддю Спасо-Преображенського кафедрального собору відвідали усі відділення обласної дитячої лікарні м. Кропивницький, щоб привітати та подарувати частинку радості маленьким пацієнтам і медперсоналу тої Євангельської події, котра змінила історію людства, народження нашого Спасителя по плоті. Молодь колядувала, віншувала, бажала здоров’я та скорішого одужання і також дарувала смачні подарунки.

Учасники молодіжного клубу «Покров» привітали діток сиріт із «Центру соціально-психологічної реабілітації дітей» із Новорічними та Різдвяними святами.

На привітання до волонтерів долучилися аніматори з Art-studio “Animato”. Після діти отримали подарунки.

З благословення намісника  Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря архімандрита Мануїла (Задніпряного) братія обителі вітала із Різдвом Христовим самотніх людей похилого віку, що проживають у мікрорайоні  м. Кропивницького Балашівка.

Кожен отримав солодкий подарунок, іконку покровительки міста праведної Єлисавети та різдвяну свічку із вощини. Свічки були виготовлені у рамках акції «Час дарувати» руками дітей у школі №23 і спецшколі №1, учасниками першої зустрічі у проекті «Школа добрА».

З благословення митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, священники II Бориспільського благочиння, благочинний Феогност (Юраш), протоієрей Георгій Пилипчук та протоієрей Доримедонт Ірімєску, привітали з Різдвом Христовим підопічних відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання та дитячого будинку сімейного типу Зубчуків в селі Ревне. Передали благословення митрополита Антонія, заспівали колядки, побажали здоров’я, миру та многая літа.

З благословення єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа, діти недільної Олексіївської школи разом із друзями відвідали спеціалізований дитячий будинок у Пантаївці (Олександрійська єпархія). Юним глядачам організували виставу «Різдвяна казка» і після розмалювали всі разом імбирні пряники.

З Різдвом Христовим приймали вітання та подарунки юні підопічні соціального відділу Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Архімандрит Гліб відвідав пацієнтів центру паліативної допомоги дітям м. Києва, які наразі перебувають у клініці і також проходять необхідне лікування вдома. Серед них є діти з дуже серйозними проблемами, з обмеженими фізичними можливостями. Усі дітлахи отримали ікони та солодкі подарунки.

Просмотров: 386

Залишити відповідь