Дітей воїнів АТО привітали з Різдвом Христовим — у Ніжині та Житомирі відбулися благодійні фестивалі

В Ніжинській єпархії Української Православної Церкви відбувся Різдвяний фестиваль за участю дітей воїнів АТО, в Житомирській єпархії під час вечора колядок було зібрано кошти на літній відпочинок для дітей військовослужбовців, які загинули на Сході України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

10 січня 2019 року з благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента в Ніжинському драматичному академічному театрі ім. М. Коцюбинського відбувся XI Різдвяний благодійний фестиваль духовної музики «Христос рождається! Славимо Його!», в якому взяли участь 130 дітей ‑ вихованців недільних шкіл з різних благочинь Ніжинської єпархії.

Архієпископ Климент звернувся до учасників і гостей фестивалю з вітальним словом та прикликав на них Боже благословення.

Після завершення пісенного дійства всі дітлахи ‑ учасники фестивалю отримали з рук свого Архіпастиря солодкі подарунки.

Також владика вручив подарунки 65 дітям воїнів АТО, які захищають Батьківщину на сході України, малюкам з багатодітних та малозабезпечених родин.

Наступного дня, 11 січня, у Житомирському обласному музично-драматичному театрі ім. І. Кочерги пройшов восьмий різдвяний благодійний вечір колядок та вінчувань.

Захід відбувається щорічно за підтримки Житомирської єпархії УПЦ та з ініціативи і з благословення митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима.

Цьогоріч святковий концерт було розпочато о 18:00 годині вечора і тривав він понад дві години. Урочисте дійство зібрало велику кількість людей доброї волі, глядацький зал був переповнений житомирянами та гостями.

У благодійному різдвяному вечорі взяли участь: Поліський академічний ансамбль пісні і танцю ім. І. Сльоти “Льонок”, академічна хорова капела “Орея”, хор духовенства Житомирської єпархії, Богдан Бовсунівський, ансамбль віолончелістів музичної школи №4, архієрейські хори Спасо-Преображенського, Хрестовоздвиженського і Свято-Успенського соборів м. Житомира, Марія Філіпова, хор Покровського храму м. Житомира, вокальний ансамбль “Крещендо”, вокальний ансамбль “Ейс”, народний театр будинку культури УТОГу, Лєна Дарк, Богдан Купчинський та оперна Діва України Олена Гребенюк.

Під час проведення концерту було зібрано кошти на літній оздоровчий відпочинок дітей військовослужбовців, які загинули в зоні АТО, дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківського піклування.

На завершення заходу митрополит Никодим привітав усіх зі святом Христового Різдва, подякував організаторам, учасникам, дітям, ведучому та присутнім глядачам за спільно влаштоване свято.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 238

Залишити відповідь