Громада села Лукашівки Вінницької єпархії УПЦ не підтримала ідею переходу в ПЦУ

12 січня 2019 року, під час зборів громади с. Лукашівки, Літинського району, переважна більшість учасників висловила підтримку Українській Православній Церкві та її предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«Питання підтримки УПЦ поставив на голосування настоятель місцевого храму протоієрей Феодор Расторгуєв. За єдність з УПЦ проголосувала більшість з понад 200 учасників зібрання. Таким чином, питання можливого переходу парафії свв. Кирила і Мефодія с. Лукашівки до розкольницької ПЦУ, можна вважати знятим. Парафія залишається в єдності з УПЦ», — повідомляють у прес-службі.

Раніше в єпархії зазначали, що 9 січня декілька парафіян храму святих рівноапостольних Кирила і Мефодія с. Лукашівки, Літинського району, проникли до будівлі храму, де на одній з дверей поміняли замок, а другу заблокували зсередини. Наступного дня, настоятель храму не зміг потрапити до храму. На щастя, священик зумів відчинити треті двері і через них зайти до приміщення.

За словами настоятеля протоієрея Феодора Расторгуєва, ініціаторами неправомірних дій стали голова релігійної громади та церковний касир. Вони відкрито підтримують ідею переходу до неканонічної ПЦУ і, через це, знаходяться в опозиції до священика та інших членів громади, які, в свою чергу, прагнуть зберегти вірність УПЦ. З ініціативи прибічників ПЦУ для висвітленні подій було запрошено телебачення, однак у репортажі каналу 1+1 інформацію щодо інциденту було подано в традиційно маніпулятивній формі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2493

Залишити відповідь