Різдвяні Митрополичі ялинки-2019: маленькі віряни в різних єпархіях відсвяткували Різдво (фото, відео, оновлено)

Щороку, вже за традицією, під час різдвяних свят в єпархіях Української Православної Церкви діти стають свідками справжнього дива, що відбувається на Різдвяних Митрополичих ялинках. І цього року Різдвяна ялинка об’єднала маленьких вірян у різних регіонах України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

У Донецьку Митрополича ялинка пройшла, як і в минулі роки, в Центрі Слов’янської Культури. Перед початком вистави глядачів із Різдвом Христовим привітав митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, а також колектив дитячої хорової школи «Благовіст» на чолі з керівником Іриною Глушко. Діти виконали колядки, а також продекламували вірші.

Різдвяна казка «Зоряний переполох» вчила дітей добру і справедливості, а веселі пісні і танці піднімали настрій не тільки малюкам, а й їхнім батькам. Кожен маленький глядач отримав у подарунок солодощі.

Різдвяне свято продовжилося у фойє палацу культури. Малюків чекали ігри та інші розваги, які завжди збирають навколо себе радісних дітей.

В Ізюмі Різдвяна Митрополича ялинка відбулася в ДК «Спартак», де дітлахи зібралися на святкування Різдва Христового у карнавальних костюмах, співаючи колядки. А на площі стояв великий самовар, з якого всім бажаючим наливали теплий запашний чай і роздавали пиріжки з повидлом.

З вітальним словом та привітаннями звернулися до всіх присутніх митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей і міський голова Валерій Марченко.

Після офіційної частини розпочалася урочиста вистава, яку відкрив чоловічий Архієрейський хор під керуванням протоієрея Олега Кадюка. Після чого був показаний Різдвяний вертеп. Ця вистава була не тільки яскравою і цікавою, а й пізнавальною. Так діти змогли дізнатися про Різдвяну історію.

Слід зазначити, що за ініціативи митрополита Єлисея, силами єпархіального управління, Ізюмської мерії, на свято були запрошені діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-сироти, діти-інваліди, всім були вручені солодкі подарунки.

У Херсоні свято Різдвяної Зірки, яке проходило вже 11 рік поспіль, відбулося біля головної ялинки ТРЦ «Фабрика», у рамках міського фестивалю «Острів Різдва». У ньому взяли участь діти загальноосвітніх та недільних шкіл єпархії.

У своїх виступах діти з дев’яти недільних шкіл вітали всіх із Різдвом Христовим, а також прославляли Богонемовля Христа і Його Пречисту Матір Діву Марію. Кожна школа виступила зі своїм номером, і таким чином вийшов святковий каскад виступів із костюмованого різдвяного вертепу, різдвяних пісень та колядок, віршованих і музичних привітань. Важливим атрибутом заходу була Різдвяна зірка, яка виготовлялася власноруч дітьми.

Перед початком свята керівник катехизаторского відділу Херсонської єпархії протоієрей Костянтин Ланцев від імені митрополита Іоанна привітав усіх присутніх зі світлим святом Різдва Христового та побажав маленьким учасникам творчого натхнення та Божої допомоги.

В Одесі Митрополича ялинка пройшла в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М.Водяного, яку відкрив митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел.

Відкриваючи святкову виставу, митрополит Агафангел привітав дітей і дорослих із Різдвом Христовим і побажав духовної радості для кожної віруючої душі.

Потім глядачі побачили святкову виставу «Віфлеємська зірка», під час якої разом з юними акторами стали учасниками подій тієї Святої Віфлеємської ночі.

Більше 300 юних акторів, співаків і танцюристів показали для глядачів безліч різних номерів і сценок, і ні на хвилину, не вщухали пісні, що прославляють народженого Христа.

Потім всі учасники змогли сфотографуватись із владикою Агафангелом на згадку про цей святковий захід і, за традицією, всім дітям були вручені святкові подарунки.

10 січня з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа в Полтавському Будинку Культури залізничників була організована і проведена Архієрейська ялинка за участю недільних шкіл храмів міста Полтави.

Дітям показали казкову виставу і театралізовані сценки про свято Різдва Христового.

Наприкінці святкового вечора секретар Полтавської єпархії протоієрей Михайло Волощук привітав усіх присутніх зі святом, передав вітання і благословення Високопреосвященнішого владики Филипа.

На завершення полтавських дітлахів порадували солодощами від Полтавської єпархії Української Православної Церкви.

З благословення митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, спільними зусиллями Кіровоградської єпархії УПЦ та Кіровоградської обласної філармонії, в період Різдвяних свят у Кроповницькому проходять щорічні традиційні вечори духовної музики «Різдвяні передзвони».

Сутність даного проекту полягає у продовженні благочестивих традицій та звичаїв нашого народу в прославленні Світлого Христового Різдва колядками, вертепами та інсценізаціями на духовну тематику, долученні всіх до розвитку культурної спадщини Кіровоградського краю.
9 січня у концертній залі Кіровоградської обласної філармонії відбулось відкриття святкових концертів «Різдвяні передзвони».

Перед початком свята керуючий Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви митрополит Іоасаф звернувся до глядачів з вітальним словом.

Цього року дитячою акторською грою вихованців Свято-Успенського духовно-просвітницькго центру концертна програма розвивалась від створення світу і перших людей, через вітхозавітну історію аж до пришестя в світ Спасителя Іісуса Христа. Між інсценізованими історичними подіями виступали хори обласного центру: Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря, хорів Спасо-Преображенського Кафедрального собору і Свято-Успенського храму, хору священнослужителів нашого міста та архієрейського хору Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці.

11 січня Білоцерківська єпархія разом із Київським академічним обласним музично-драматичним театром ім. П.К. Саксаганського організували соціальний захід для дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, приурочений до свята Різдва Христового − “Архієрейська ялинка”.

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин привітав дітей зі святом та дав духовні настанови. Далі актори театру презентували казкову виставу «Задзеркалля Різдва».

Завершилось свято спільним фото з митрополитом Августином та солодкими гостинцями від архіпастиря.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 952

Залишити відповідь