«Слово Предстоятеля»: Господь вчить нас жити в любові та ухилятися від зла (відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тринадцятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель привітав усіх із Різдвянами святами та розповів про священну подію — Пришестя Сина Божого, що перетворило світ.

Блаженніший владика, розкриваючи зміст цієї священної історії, пригадав про благорозумного розбійника, який двічі у своєму житті зустрів Господа: вперше зустрівся з Господом, коли Він ще був немовлям, і звеличив Сина Божого, а вдруге, коли був розіп’ятий на хресті по праву руку від Спасителя — пізнав Господа і промовив: «Пом’яни мене, Господи, у Царстві Твоєму!».

А також Архіпастир нагадав про дерево смоковницю в Єгипті, що низько вклонилося Спасителю. Він зазначив, що у той час єгиптяни вклонялися ідолам, а Господь «відкрив єгиптянами Світло Божественної Правди». І саме в цьому був сенс Його Пришестя на землю.

«Ті події говорять нам про те, що Бог нас любить, що Бог хоче, щоб ми жили в любові, щоб ми молилися один за одного, простирали руку допомоги один одному, щоб ми ухилялися від зла. Зло — не та річ, з якою людина має дружити, від зла людина повинна втікати. “Ухилися від зла, а потім сотвори благо” (Пс. 33: 15), — так вчить нас Дух Святий через псалмоспівця Давида. Нехай Господь допомагає нам бути вірними Його Божественній Істині, любити один одного, допомагати один одному та у взаємній допомозі проводити своє життя», — підкреслив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 505

Залишити відповідь