У Святогірській Лаврі відбувся Різдвяний фестиваль колядок (фото, відео)

10 січня 2019 року у Свято-Успенській Святогірській Лаврі пройшов традиційний святковий Різдвяний фестиваль колядок. 30 церковних і світських творчих колективів славословили  у Святогірській обителі Новонародженого Христа. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Святогірської Лаври.


Розпочався фестиваль колядок в Успенському соборі Святогірської Лаври по закінченні Божественної літургії, яку очолив у співслужінні святогірської братії намісник обителі митрополит Святогірський Арсеній. Соборно всім храмом проспівали тропар, кондак і величання свята Різдва Христового.

Потім до присутніх звернувся митрополит Арсеній. Владика привітав усіх зі святом і зауважив, що дні Різдвяних свят дають віруючим настрій жити по-християнськи весь рік.

У першій частині фестивалю колядок, що проходила в Успенському соборі, виступило 30 творчих колективів, як професійних, так і аматорських. Спершу традиційно свої колядки представила святогірська братія — хори Святогірської Лаври. Потім колядували співочі колективи насельниць і парафіян лаврських скитів і подвір’їв, трудники обителі, діти-біженці, колективи шкіл м.Святогірськ, а також безліч приїжджих творчих колективів — із Донецької, Луганської, Харківської, Волинської та Київської областей.

Закінчилася перша частина фестивалю спільним співом відомої колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».

Після фестиваль колядок продовжився вже в актовому залі Святогірської Лаври. Творчі колективи продовжили славословити Народженого Христа-Спасителя, прозвучало ще багато відомих і малознайомих колядок.

Всі учасники та гості фестивалю колядок отримали різдвяні подарунки.

Нагадаємо, 9 січня Різдвяний фестиваль колядок відбувся у Почаївській Лаврі, а 11 січня — у Києво-Печерській Лаврі.

Колядка «Пастыри милы…» з притчи «Убогий жаворонок» Г.С. Сковороди, виконана хором недільної школи Георгіївського скиту Святогірської Лаври:

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1035

Залишити відповідь