Блаженніший Митрополит Онуфрій — втілення надії на те, що за його молитвами Господь помилує нас — православні запорожці висловили підтримку Предстоятелю

13 січня 2019 року, з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, парафіяни храму Різдва Богородиці міста Кам’янка-Дніпровська ініціювали парафіяльні збори, на яких висловлюють вірність канонічній Церкві та підтримку її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Реагуючи на останні події в церковному житті України, віряни Української Православної Церкви в  Кам’янсько-Дніпровського округу вирішили зібратися, щоб сформувати свою спільну позицію.

Шо відчувають ті, з кого, власне, і складається Церква?

Правильним орієнтиром в нинішній непростий період церковного життя залишається Блаженніший Митрополит Онуфрій. Такою є загальна думка мирян, яку висловив благочинний округу протоієрей Олег Чіквашвілі.

 «Предстоятель Блаженніший Митрополит Онуфрій на сьогоднішній день – найавторитетніша й найбільш шанована людина не тільки в Церкві України, а й для багатьох громадян країни. Не знаю, як так вийшло, але 122-й митрополит Київський – людина не світська, справжній монах, людина, що говорить простою, не книжною мовою, – раптом став близький мільйонам людей. Навіть тим, хто в храмі буває раз на рік на Великдень. Що говорить Блаженніший? Прості речі: про любов, про те, що потрібно жити чисто, без гріха, що тільки за таке чисте життя Господь нас помилує і не залишить в біді. І чомусь від його слів йде світло. Тому, що в них правда. І ще тому, що Блаженніший сам живе так, як говорить. Він несе хрест, і ми цьому свідки. Багато сьогодні моляться про те, щоб Господь зберіг Митрополита Онуфрія. Для багатьох людей Церкви Блаженніший Онуфрій — це втілення надії. Перш за все, надії на те, що за його молитвами Господь помилує нас», — зазначив отець Олег.

Після завершення парафіяльних зборів усі розділили братську трапезу, приготовлену силами жіночої ради храму, матінки Анни та постійного помічника в храмі Олександра.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1179

Залишити відповідь