Чергова провокація проти УПЦ у Сумах: невідомі сплюндрували огорожу кафедрального собору

15 січня 2019 року невідомі особи сплюндрували червоною фарбою огорожу Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Суми, що є архітектурною пам’яткою, написом провокативного характеру, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Сумської єпархії.

Огорожа Спасо-Преображенського собору є пам’яткою архітектури, яка повинна охоронятися законом. Однак, як зазначили в єпархіальній прес-службі, «це не зупинило зловмисників, які розпалюють ворожнечу на релігійному грунті, розповсюджуючи безпідставні звинувачення».

«У черговий раз православні сумчани “призначені” об’єктом агресії», — зауважили в Сумській єпархії, де не вперше здійснено провокацію проти Української Православної Церкви.

Нагадаємо, що днями провокаційні гасла також з’явилися біля храмів Української Православної Церкви Львівської єпархії. Праворадикали націоналістичної ультраправої організації С14, внесеної до списку міжнародних терористичних організацій, забруднили відповідними написами огорожі та ворота.

Окрім того, раніше повідомлялося, що за “акції залякування” священиків УПЦ радикали просять від 2000 до 5000 доларів на людину. За інформацією, поширеною в ЗМІ, “силовий” сценарій щодо переходу парафій УПЦ в новостворену структуру був поставлений на паузу до моменту отримання томосу ПЦУ.

Просмотров: 936

Залишити відповідь