Поліція затримала чоловіка за підпал будівлі біля Києво-Печерської Лаври

Ним виявився 24-річний чоловік без постійного місця проживання у стані сп’яніння.

Столичні правоохоронці затримали чоловіка, який здійснив підпал приміщення біля Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври 14 січня 2019 року, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на Відділ комунікації поліції Києва

«Вчора до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Лаврській горить приміщення. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції та рятувальники. За попередньою інформацією рятувальників, імовірною причиною загоряння будівлі став підпал», — зазначили в Нацполіції.

Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено близько 400 квадратних метрів двоповерхової будівлі, ніхто не постраждав. Правоохоронцям вдалося затримати підозрюваного у злочині.

Зокрема начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрей Крищенко повідомив, що «це – 24-річний чоловік без постійного місця проживання. Перебуваючи у стані сп’яніння, він підпалив матраци, які були у будівлі. На щастя, в пожежі ніхто не постраждав, вогнем пошкоджено 400 метрів квадратних площі. Проведено огляд місця події, у результаті якого не встановлено пошкоджень будь-яких церковних цінностей. Встановлено, що мотиви злочину не пов’язані з релігійними переконаннями».

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази та направила на експертизу.

Слідчі Печерського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Фото фейсбук, politeka.net

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3772

Залишити відповідь