Радикали з С14 розпочали чергову провокаційну кампанію проти УПЦ?

Провокаційні гасла із закликом «геть зі Львова!» з’явилися біля храмів Української Православної Церкви Львівської єпархії. Праворадикали націоналістичної ультраправої організації С14, внесеної до списку міжнародних терористичних організацій, забруднили відповідними написами огорожі та ворота. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vesti-ukr.com.

Так, вночі 13 січня 2019 року, у Львові невідомі забруднили чорною фарбою фасад храму святого князя Володимира. Вранці в Сихівське відділення поліції ГУНП у Львівській області надійшов дзвінок від прихожанина Кузьо В. Він повідомив, що вночі на вхідних дверях зловмисники написали фарбою жовтого кольору: “ФСБ геть зі Львова С14”.

Того ж дня у Львові аналогічним способом були забруднені огорожа і ворота Свято-Георгіївського кафедрального собору.

Пізніше представники радикальної організації С14 виклала в соцмережах фотографії з підписом: “Активісти С14 Львів нагадали агентам кремля, що їм не місце у Львові”.

Нарікаючи, що з моменту утворення ПЦУ, в Чернігівській області не перейшло жодної парафії УПЦ в цю структуру, гореактивісти пропонують свої послуги задля пришвидшення даного процесу.

15 січня на своїй сторінці у фейсбук радикали з «С14 Чернігів» розмістили оголошення про те, що «С14 разом із братніми організаціями готові надати підтримку вірним ПЦУ та забезпечити утвердження української автокефальної церкви на теренах Чернігово-Сіверщини».

Нагадаємо, за “акції залякування” священиків УПЦ радикали просять від 2000 до 5000 доларів на людину. За інформацією поширеною в ЗМІ, “силовий” сценарій по переходу парафій УПЦ в новостворену структуру був поставлений на паузу до моменту отримання томосу ПЦУ, 6 січня 2019 року.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2032

1 коментар

  1. Власти бы сами должны были бороться с такими действиями, ибо они – только позор для ПЦУ.
    Ведь всем и так очевидно, с какой целью это делается.

Залишити відповідь