Віртуальна реальність «ПЦУ» — прот. Олександр Бахов прокоментував інформацію про 70-т “переходів” парафій УПЦ

Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов відреагував на інформацію про те, що буцімто 70-т парафій Української Православної Церкви перейшли до «Православної церкви України», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку священика у фейсбук.

«Сьогодні в ЗМІ пішла хвиля, що масово (близько 70-ти парафій) “перейшли” до так званої Православної Церкви України, —  зазначив протоієрей Олександр Бахов. — Де ці 70 статутів парафій, що “перейшли”? Можливо ці “переходи” такі ж віртуальні, як і так звана Православна Церква України, і існують лише в ЗМІ для створення ажіотажу? Адже ці “переходи”, як і “ПЦУ”, юридично не існують».

Він також звернув увагу на те, що «масовість» — слово недоречне, коли мова йде про 70 парафій, що нібито перейшли, із майже 13 000, які налічує УПЦ.

Окрім того юрист висловив подив тим фактом, що «так звану Православну Церкву України створили для себе “УПЦ КП” та “УАПЦ”», а «переходити до неї мають тільки парафії Української Православної Церви».

«Я не бачив жодного повідомлення про те, що парафії “УПЦ КП” та “УАПЦ” масово переходять до “Православної Церкви України”. Може встидаються і їм потрібно допомогти?», — запитав священнослужитель.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3036

Залишити відповідь