С14 заявили, що захопили храм на Чернігівщині (фото, відео, документи)

16 січня 2019 року під керівництвом голови районної державної адміністрації, за активної участі радикалів та за мовчазної згоди поліції було захоплено Свято-Вознесенський храм Української Православної Церкви в селі Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Орієнтовно о 12:30 група праворадикалів з терористичного угрупування С14 зрізали болгаркою замки й проникли до церкви.

Варто зазначити, що приїжджі молодики, яких було біля 50-ти, не мали жодних дозвільних документів, які б підтверджували законність їхніх дій.

Все це відбувалося за підтримки райдержадміністрації, яка напередодні поширила неправдиву інформацію щодо голосування про начебто перехід місцевої релігійної громади в «ПЦУ».

Релігійна громада Свято-Вознесенського храму с. Оленівка

Так, за інформацією сільського голови Володимира Кривці, в Оленівці проживає 907 чоловік, участь в зборах брало 72 жителя села і 25 «гостей». За «перехід», по словам Голови, з близько ста присутніх проголосували 37 осіб. Проте, в протоколі зборів зазначено, що рішення прийняте одноголосно. Самі ж учасники зборів стверджують, що підтримали пропозицію про перехід лише 28 присутніх, переважна частина яких до сільської громади не мають відношення. Яким чином протокол зборів був сфальсифікований, питання має досліджувати поліція.

Більше того, на сайті Борзнянської РДА розповідається, що «жителі Оленівської громади більшістю голосів прийняли рішення перейти до Помісної Православної Церкви України».

Насправді ж парафіяни Свято-Вознесенської релігійної громади категорично проти даних ініціатив можновладців, повідомляють у Ніжинській єпархії.

Біля свого храму вони зібралися цього дня, щоб висловити своє невдоволення і протест проти таких рішень, але їм не дозволили це зробити.

Вірян разом зі священиком на пустили до власної церкви. Натомість до села привезли два автобуси з радикалами, які й незаконно заволоділи храмом та провели в нього т.з. священиків «ПЦУ». Захоплення храмової споруди здійснили близько 50 молодиків із С14 та інших радикальних угрупувань, які знищили в церкві замки і потрапили в середину.

Пізніше вони вклали фото про молебень в храмі у себе в соціальних мережах й розповіли, що разом з ними були й представники «Свободи».

Цього ж дня на Львівщині агресивно налаштовані люди на чолі з головою сільської ради с. Шандровець Турківського району виламали двері у будинку священика УПЦ, захопили його помешкання та після цього пішли до храму зрізувати замки на вхідних дверях. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 5238

Залишити відповідь