«Разом ми сила!» — на Волині та Вінниччині релігійні громади УПЦ відстояли своє право залишатися в канонічній Церкві (+відео)

17 січня 2019 року парафіяни релігійних громад УПЦ у селі Брониця Волинської області та селі Сосонка Вінницької області не допустили незаконного переведння їхніх громад у розкольницьку «ПЦУ» та провели власні церковні збори, на яких підтвердили свою вірність УПЦ та її Предстоятелю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

Зокрема, як розповіли у Волинській єпархії, вірянам храму Різдва Іоанна Предтечі УПЦ села Брониця вдалося провести парафіяльні збори релігійної громади, що проходили на противагу зібранню територіальної громади села, де окремі члени висловили бажання асоціювати себе з «ПЦУ».

«Більше сотні осіб – членів релігійної громади на честь Різдва Іоанна Предтечі с. Брониця — висловили бажання зберегти свою конфесійну приналежність та відмовились від переходу в “ПЦУ”», — зазначили в прес-службі єпархії.

Збори членів релігійної громади на честь Різдва Іоанна Предтечі УПЦ очолив голова парафії – священик Сергій Голодюк. Перед проведенням заходу було звершено молебень, який очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом із владикою молились священики округи та православні віряни села Брониця.

Релігійній громаді села Сосонка, як повідомили в Тульчинській єпархії, довелося виборювати своє право на свободу віросповідування, адже вірян УПЦ просто не хотіли пускати на сільські збори.

«Нас не хотіли пускати, ми на руках внесли тих, хто не пускав, — написав на своїй сторінці у Facebook вінницький священнослужитель протоієрей Володимир Тютенко. — Голова сільради просив поліцію вивести нас, але ніхто й не ворухнувся з поліції».

Врешті членам релігійної громади УПЦ у селі Сосонка вдалося домогтися, що «збори села було названо зборами територіальної громади, а не церковної». Цікаво, що селяни під час цих зборів активно висловлювалися проти релігійної громади УПЦ, разом із тим, «голосували “за Українську Православну Церкву”, не розуміючи, в чому різниця».

«Після ми пішли в храм і провели церковне зібрання, де проголосували за УПЦ і Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Разом ми сила!», — підсумував о.Володимир, який став учасником подій.

В Сосонке в целом наша победа: нас не хотели пускать, мы на руках внесли тех, кто не пускал; Глава Сельсовета просил полицию вывести нас, но никто из полиции к нам претензий не предявлял, за что им спасибо; мы добились того, что Собрание было названо Собранием территориальной общины, а не церковной; мы от голосования отказались, чтобы не делать это голосование церковным; они говорили против нас, а голосовали за УПЦ, не понимая в чем разница; мы пошли в храм и провели церковное Собрание, где проголосовали за УПЦ и Блаженнейшего Митрополита Онуфрия; вывод: вместе мы сила!

Gepostet von О. Владимир Тютенко am Donnerstag, 17. Januar 2019

Нагадаємо, що раніше, 16 січня, в селах Миколаївка та Іванівка в Борзнянському районі Чернігівської області парафіяни також не допустили незаконного переведення їхньої громади у розкольницьку «ПЦУ». «Ми самі знаємо, як Богу молитися», — заявили селяни та вигнали зі зборів чиновників, які агітували за перехід в «ПЦУ». Агітатори змушені були покинути збори ні з чим.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1439

Залишити відповідь