У Вінниці шеф-редактора регіонального каналу новин НСТУ звільнено за сюжет про УПЦ

Через сюжет про приїзд архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія на Вінницьку кафедру, що вийшов у новинах на регіональному каналі «UA: Вінниця» та був звинувачений в «однобокості», журналіст отримав догану, а шеф-редактор новин філії мусив був звільнитися. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Детектор медіа»

Така реакція Департаменту зв’язків із громадськістю та ЗМІ Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) на відеосюжет про приїзд до Вінницької єпархії новопризначеного архієрея виникла вже через місяць, як він вийшов. Тому що саме 16 січня цей сюжет було розкритоковано автором «Детектор медіа», зокрема названо «піар-сюжетом» і «ганебною джинсою, яка посіє неправду в чиїсь голови», та подано скаргу до Національної Суспільної радіокомпанії України.

Причому головною претензією до «неправидивого» та «однобокого» сюжету одних журналістів до інших полягала в тому, що у матеріалі розповідалося лише про життя Української Православної Церкви і нічого не було сказано про «ПЦУ».

Керівництво НСТУ поспішило погодитися зі своїми колегами та покарало своїх журналістів. А крім того, команда Суспільного мовника ще й попросила вибачення у глядачів та слухачів і підкреслила, що «у сюжеті не надано критично важливої інформації про приєднання до Православної церкви України митрополита Симеона та не наведено фактів, що передували приїзду архієпископа Варсонофія у Вінницю».

Сюжет про УПЦ МП на Вінниччині: Суспільне піарить московську церкву

18 грудня 2018 року до Вінниці прибув новий архієпископ Української православної церкви Московського патріархату. Він замінив митрополита Симеона, який приєднався до автокефальної Православної церкви України. Але в сюжеті Вінницької філії НСТУ немає нічого про причину заміни. Як і бекґраунду та балансу думок.

Gepostet von Детектор Суспільного мовлення am Dienstag, 15. Januar 2019

Просмотров: 1238

Залишити відповідь