«Слово Предстоятеля»: Господь хрестився, щоб виконати все, що стосується людського спасіння (відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов чотирнадцятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх зі святом Хрещення Господнього та побажав Божого благословіння.

Блаженніший владика розповів про пророка Іоанна Хрестителя, який готував людей до зустрічі зі Спасителем і навчав покаянню, що «прямими стежками веде людину до Бога», та про Святе Хрещення Іісуса Христа. Владика зокрема відзначив: «На ріці Іордан людям була відкрита таємниця Святої Живоначальної Трійці».

За словами Предстоятеля, Господь прийшов на землю, щоб спасти людину, навчив тим законам, що ведуть людину до Світла, а головне — вчив на власному прикладі, як людина повинна жити на землі.

«Господь хрестився, щоб виконати всю правду, що відноситься до людського спасіння. Тому що, як Він Сам потім сказав, “людина для того, щоб досягти Царства Небесного, повинна хреститися во Ім’я Отця і Сина, і Святого Духа”. А потім — має жити за заповідями Божими», — нагадав Архіпастир.

Також Владика зупинився на великому освяченні води та порадив, щоб сьогодні кожен прийшов у церкву, набрав святої води та, якщо можливо, запросив священика, аби він помолився і окропив святою водою домівку, якщо немає такої змоги, то самому окропити святою водою свій дім.

«Шлях, яким людина йде до Христа, називається шляхом покаяння. Наша Церква — Церква покаяння… Покайтеся і віруйте в Євангеліє!», — підсумував Митрополит Онуфрій.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 555

Залишити відповідь