Блаженніший Митрополит Онуфрій: Бог екзаменує нас на вірність Істині (відео)

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій після завершення Божественної літургії в Покровському кафедральному соборі м. Бориспіль. Предстоятель подякував архієпископу Люблінському і Холмському Авелю за спільну молитву, яка об’єднала всіх навколо спільної Божественної Чаші та розповів про головні випробування, які повстають перед сучасними християнами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні відповідальний відрізок часу ми проводимо в своїй країні, коли Бог нам дав екзамен, щоб ми показали свою вірність Істині, свою любов до Бога, до ближнього, як носителя образу Божого, щоб ми терпіли і поважали один одного», — зазначив Архіпастир.

За словом Його Блаженства, сьогодні православні християни переживають такі  випробування, які не всі можуть витримати і правильно перенести.

«Деякі озлобляються, деякі хитаються — йдуть з одного «табору» в інший, — зауважив він. — Ви знаєте, що нікуди не треба йти, в нас вже є шлях, який пройшли наші предки, і ми йдемо тим самим шляхом. Ми нікуди не звертаємо — ані наліво, ані направо. Я це говорю стосовно віри».

Блаженніший владика нагадав, що Церквою не може управляти ніхто, окрім Самого Бога.

«Зараз бажають зробити свої такі управляємі Церкви, які би керувалися людьми, а не Богом. Якщо буде Церква управлятися людиною — це не буде Церква, це буде політична партія, — наголосив Митрополит Онуфрій. — Її існування буде настільки довгим, наскільки ця політика буде на вершині людського, суспільного життя. А ми вже бачили багато політиків і політичних партій, які були сильні, могутні, економічно багаті, а все це пішло в історію, все зруйнувалося. Але Церква є і буде».

Його Блаженство підкреслив, що «наше завдання — не відпасти від цієї Святої Церкви».

«Не керувати Нею, не коригувати Її, тому, що керує Нею Бог, Який Її сотворив. А що Бог створив, там не треба корекції людської. Ми повинні просто триматися цієї віри, цієї Церкви і, не зважаючи ні на які слова, обіцянки і т.д., ми повинні йти шляхом, який веде людину до Христа, до Істини, до спасіння», — сказав він.

Насамкінець, звертаючись до ієрарха Польської Православної Церкви, Предстоятель УПЦ передав вітання Блаженнішому Митрополиту Саві.

«Ми з Владикою Савою знайомі давно. Він — людина любляча Бога, у якого Бог на першому місці. І  завжди, щоб не вирішувалося, вирішується во славу Божу. Владика Сава являється одним із яскравих представників Помісних Церков, який займає дуже чітку зрозумілу позицію стосовно питань віри і канонічного церковного життя».

Після чого присутні від імені усієї пастви Української Православної Церкви заспівали Предстоятелю Польської Церкви та владиці Авелю многоліття.

У відповідь архієпископ Люблінський і Холмський подякував за вітання та зазначив, що в п’ятницю, 25 січня, у Варшавському Маріє-Магдалинському Соборі будуть святкувати день Небесного покровителя Блаженнішого Митрополита Сави: «Я озвучу цей момент, і скажу, що Українська Православна Церква вже звершила акт предпразднества дня Небесного покровителя нашого Предстоятеля і від нього я приношу вам сердечну подяку».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1468

Залишити відповідь