«Поверніть наш храм!» — жителі с.Оленівка на Чернігівщині вимагають від влади повернути храм (відео)

Парафіяни релігійної громади села Оленівка Борзнянського району на Чернігівщині на чолі з настоятелем ієреєм Олександром Гладиж звернулася 20 січня 2019 року до голови сільської ради з молитвою та закликом повернути незаконно відібраний храм УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема парафіяни Свято-Вознесенського храму УПЦ, який було захоплено 16 січня під керівництвом голови районної державної адміністрації, за активної участі радикалів і за мовчазної згоди поліції, піднесли молитви на подвір’ї храму та засвідчили свою вірність канонічній Українській Православній Церкві. А крім того, закликали у відеозверненні сільського голову с.Оленівка Володимира Кривця повернути відібраний храм.

«Це люди, які обирали вас на цю посаду, які повірили вам, та яким ви гарантували безпеку, просять сьогодні вас: “Врозуміться!”… Подивіться на цих людей, ви кожного знаєте на ім’я, так само, як і мене. Ви знаєте, що ми — мирна організація, що ми молимося за всіх!.. Ми нікуди не перейшли, і не потрібно нам приписувати те, чого не було. Ми, як громада, заявляємо: ми залишаємося в лоні УПЦ, будемо відстоювати свої права, як громадяни і мешканці села», — звернувся від усієї громади настоятель.

Він також зауважив, що віряни вже чотири дні ходять до сільського голови і домагаються, щоб їм повернули незаконно відібраний храм людьми, «які не мають відношення ані до села, ані до церковної громади».

«Почуйте нашу молитву, що сьогодні лунає на подвір’ї храму, а не в стінах нашого храму», — закликав священик.

«Верніть наш храм!», — вигукували разом віряни релегійної громади села Оленівка.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1015

Залишити відповідь