Голова юридичного відділу: Релігійні громади УПЦ переходять в «Київський патріархат», а не в «ПЦУ»

Громади УПЦ, які під гаслами переходу в «ПЦУ» проводять збори, насправді приєднуються до «Київського патріархату». Про це повідомив Глава юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов на своїй сторінці в Facebook, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Так як “ПЦУ КП” не зареєстрована, і тому не існує, то очевидно, що до цієї Церкви не можуть переходити парафії, але ж вони кудись «переходять». Тому я вирішив з’ясувати, що ж насправді відбувається. І що я побачив? Голови районних і сільських рад проводять зібрання населення, де під гаслами переходу до «Православної Церкви України Константинопольського Патріархату» змінюють підлеглість релігійної громади Української Православної Церкви, а насправді відбувається «перехід» до «Української Православної Церкви Київського Патріархату»», — розповів юрист.

Протоієрей Олександр Бахов навів недавній приклад з ситуацією в селі Ворсівка, Малинського району, Житомирської області, де територіальна громада проголосувала 11 січня про перехід релігійної громади УПЦ в «ПЦУ КП», але чомусь за станом на 20 січня 2019 виявилася в «УПЦ КП».

Отець Олександр опублікував дані з сайту Єдиного держреєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, де дана релігійна громада УПЦ стала значитися за «Київським патріархатом».

«По суті Філарету не вистачало Томосу як бренду для наповнення своєї структури новими парафіями. Читайте та думайте, бо як виявляється змінились тільки декорації!», — насамкінець закликав він.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2346

Залишити відповідь