Поліція відпустила підривників кафедрального собору в Сумах

Для оголошення підозри двом чоловікам, які кинули піротехнічний засіб у приміщення Спасо-Преображенського кафедрального собору у Сумах, недостатньо доказів. Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу «хуліганство». А вона не передбачає застосування до фігурантів події запобіжного заходу. Для перекваліфікації цієї статті в іншу, яка б дозволяла застосувати до цих молодиків запобіжний захід у тому чи іншому вигляді, поки що недостатньо доказів, і вони після надання пояснень свого вчинку правоохоронцям були відпущені з відділку поліції», – зазначила Науменко, зауваживши, що наразі поліція проводить розслідування цього інциденту.

Як повідомлялося, 18 січня У Сумах в притворі Спасо-Преображенського кафедрального собору під час вечірньої служби стався вибух. Прибулі на місце події за викликом служителя храму фахівці вибухотехнічної служби з’ясували, що предмет, який вибухнув, виявися піротехнічним засобом для гри в страйкбол.

Вже наступного дня поліцейські спільно з працівниками СБУ встановили двох осіб, яких підозрюють у вчиненні хуліганських дій. Обидва – молоді люди, місцеві мешканці. У одного з них правоохоронці при особистому огляді вилучили піротехнічний засіб, аналогічний тому, що був використаний в соборі. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу «хуліганство». Наразі проводяться слідчі дії.

Православні віруючі Сумської єпархії висловили обурення зухвалим злочином, вчиненим на свято Богоявлення. Сумчани вважають, що дії злочинців є прямим наслідком тієї агресивної риторики, що останнім часом лунає на адресу православних громадян та розпалює ворожнечу на релігійному ґрунті. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 701

Залишити відповідь