У Сєверодонецькій єпархії релігійну громаду с. Веселе переводять в «ПЦУ» зі зброєю

21 січня 2019 року відбулося парафіяльні збори, на яких місцева релігійна громада на честь ікони Божої Матері «Казанська» с. Веселе Старобільського району висловила підтримку канонічній Українській Православній Церкві, а отже, і небажання йти за ієреєм Володимиром Магленой, колишнім настоятелем храму, який перейшов в «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Сєверодонецької єпархії.

Раніше клірик Сєверодонецької єпархії ієрей Володимир Маглена був заборонений в служінні. Відповідний указ підписав правлячий архієрей архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, у зв’язку з переходом священика в так звану “ПЦУ”. Новим настоятелем храму і главою Парафіяльної ради призначений ієромонах Пахомій (Мамедов).

В єпархії повідомляють, що проведенню парафіяльних зборів всіляко перешкоджали представники політичної сили «Укроп» із Старобільська. Очевидним було й те, що нового настоятеля і віруючих намагалися в прямому сенсі слова залякати.

«Як ще пояснити присутність агресивно налаштованих озброєних людей? — відзначається на сайті Сєвєродонецької єпархії. — З огляду на явний тиск і погрози на адресу церковної громади, її думка залишилася непочутою».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2286

Залишити відповідь