В Грузинській Православній Церкві вважають неприпустимим тиск у питанні визнання «ПЦУ»

Рішення буде прийнято виключно на підставі канонічних церковних законів.

В Грузинській Православній Церкві вважають неприпустимим тиск на Неї з боку деяких вітчизняних політиків і неурядових організацій в питанні визнання нової церкви України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на “Интерфакс-Религия”.

«Сьогодні триває посилений тиск на нашу Церкву і священнослужителів під закликом, що нібито той, хто не підтримує нову церковну структуру в Україні, має проросійські настрої. Тим часом питання вимагає ретельного розгляду, так як і в грецькій, і в слов’янських Церквах немає однозначного ставлення до нього», — заявив керівник прес-служби Патріархії протоієрей Андріа Джагмаідзе.

Він зазначив, що питання надання автокефалії новій церкві вивчається членами Священного Синоду, і рішення буде прийнято виключно на підставі канонічних церковних законів.

Нагадаємо, раніше Митрополит Ахалкалакський і Кумурдойський Миколай (Пачуашвілі) в своєму інтерв’ю грузинському агентству Interpressnews заявив, що в Грузинській Православній Церкві не можуть співслужити з єпископами новоствореної «ПЦУ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1838

Залишити відповідь