Спростовано заяву голови Рівненської ОДА про перехід громад у «ПЦУ»

Прес-служба Поліської і Сарненської єпархії спростувала заяву очільника Рівненської ОДА про перехід Свято-Преображенської громади Української Православної Церкви села Жалин Костопільського району Рівненської області до «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Поліської і Сарненськоі єпархії.

Обурення вірян Полісся викликали слова Голови Рівненської ОДА О. Муляренка, який повідомив у соцмережі наступне: «Ще одна громада перейшла до ПЦУ! Таку волю проявили прихожани Свято-Преображенського храму в селі Жалин Костопільського району».

Натомість настоятель Свято-Преображенської парафії протоієрей Ігор Редкодубський, як і всі парафіяни, нічого не чув про таке «волевиявлення». Більше того, настоятель громади засвідчив, що «громада залишається вірною Предстотелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та УПЦ у складі Сарненської і Поліської єпархії, керуючим якої є митрополит Анатолій».

Окрім того, Олексій Муляренко згадав про збори селян, на яких, мовляв, «абсолютна більшість бажає молитися в ПЦУ». Однак і ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Православні віруючі села Жалин не тільки не голосували за такий «перехід», а й не чули про такі збори.

Слід зауважити, що такі збори уже стали «притчею во язицех» і масово проводяться головами селищних і міських рад, щоб примусити громадян до голосування за «перехід до новоствореної ПЦУ».

Після святкування Різдва Христового та Богоявлення ці прикрі процеси на Рівненщині набули масового характеру. За свідченням священнослужителів, «навіть деякі селищні голови стурбовані таким тиском на вірян УПЦ і застерігають священиків, що: “Такі вказівки надходять від СБУ і голови ОДА”».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1406

Залишити відповідь