Священнослужителі УПЦ взяли участь у державних заходах із нагоди Дня соборності України

22 січня 2019 року, в День соборності України, єпископат та духовенство різних єпархій Української Православної Церкви взяли участь в урочистостях, приурочених до державного свята, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на пре-служби єпархій.

У м. Дніпро в День соборності України в традиційній церемонії покладання квітів до пам’ятника молодому Тарасу Шевченку взяли участь духовенство Дніпропетровської єпархії Української Православної Церкви на чолі з керуючим єпархією митрополитом Дніпропетровським і Павлоградським Іринеєм і вікарієм Дніпропетровської єпархії УПЦ архієпископом Новомосковським Євлогієм, передає прес-служба єпархії.

Також цього дня в усіх храмах Дніпропетровської єпархії пройшли подячні молебні з нагоди Дня Соборності України.

 

У м. Харків у день 100-річчя підписання Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в покладанні квітів до монумента Тараса Шевченка взяли участь митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій разом із духовенством Харківської єпархії.

Як зазначають у прес-службі єпархії, з благословення Правлячого архіпастиря в храмах Харківської єпархії в День Соборності України також підносилися молитви про мир, добробут і процвітання нашої Богом береженої Вітчизни.

На Чернігівщині з нагоди Дня соборності України в усіх монастирях і храмах Чернігівської єпархії, з благословення митрополита Чернігівського і Новгород-Сіверського Амвросія, був відслужений молебень, повідомляє єпархіальна прес-служба.

Зокрема під час молебню була піднесена сугуба молитва про припинення збройного конфлікту і встановлення миру в Україні.

У м. Кривий Ріг в державних урочистостях із нагоди Дня соборності та Свободи України, які пройшли біля пам’ятника Т.Г. Шевченку в Центрально-Міському районі, взяв участь митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, передає прес-служба Криворізької єпархії.

У м.Кам’янське в урочистій церемонії на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку та покладанні квітів до Дня соборності взяли участь секретар Кам’янської єпархії архідиякон Макарій (Тарасов), клірик Свято-Миколаївського кафедрального собору потоієрей Олександр Князюк та завканцелярією єпархії ієрей Вадим Василевський, повідомляє прес-служба єпархії.

У селі Княжичі Броварського району на Київщині в урочистих заходах, на запрошення сільського голови Віктора Петренка, взяв участь благочинний Спасо-Преображенського монастиря архімандрит Іларіон (Кострець), передає прес-служба Бориспільської єпархії.

У своєму слові вітання отець Іларіон, зокрема, сказав: «Ми діти єдиного Бога і єдиного народу України, сьогодні піднесемо свої щирі молитви до Всевишнього, будемо молитися і уповати на Його милості та щедроти, щоб Господь послав нам мудрості, терпіння, сили трудитись на благо святої Української Православної Церкви та на благо нашої рідної України».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 795

Залишити відповідь