Протягом доби крадії вдерлися до трьох храмів Волинської єпархії

23 січня 2019 року у благочиннях Волинської єпархії УПЦ відразу в три храми вдерлися грабіжники. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Уночі до Свято-Миколаївського храму села Звиняче Горохівського благочиння вдерлися невідомі зловмисники. Як повідомив настоятель громади священик Сергій Бачинський, ніяких коштів на той момент у церковній касі не зберігалось. Однак злодії пошкодили оклад на одній з храмових ікон.

Також у ніч на 23 січня невідомі обікрали Хрестовоздвиженський храм села Ощів Горохівського благочиння. Про це повідомляють на сайті округи.

Настоятель храму священик Роман Світлик звернувся до правоохоронців. Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що спочатку зловмисники проникли в храм, пошкодивши вікно. Оскільки старовинних цінних речей у храмі не знайшли, невідомі викрали з каси 100 грн.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення, розпочато досудове розслідування за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчиненого злочину.

Крім того, вночі 23 січня у Свято-Успенському храмі села Старосілля Колківського благочиння (Маневицький район) була вчинена крадіжка. З приміщення храму пропала ікона. Про злочин повідомив настоятель храму, благочинний протоієрей Петро Бугайчук.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 937

Залишити відповідь