Спростовано чергову заяву в ЗМІ про перехід до «ПЦУ» громади с. Руде Село Білоцерківської єпархії

Настоятель Свято-Троїцького храму УПЦ села Руде Село Володарського району Київської області протоієрей Ігор Безоглюк спростував фейкову інформацію про перехід громади до «ПЦУ», що з’явилася у соцмережі та була розтиражована вітчизняними ЗМІ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Це неправдива інформація, — підкреслив настоятель громади с. Руде Село Білоцерківської єпархії. — Наша громада лишається вірною Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю, проходять уставні богослужіння».

Заяви про те, що нібито 18 січня на зборах села «90% постійних членів релігійної громади Свято-Троїцького храму с. Руде Село Володарського району Київської області проголосували за перехід до Православної церкви України», виявилися абсолютною неправдою.

Більше того, самі збори не можна назвати такими, як додав клірик. Він пояснив, що напередодні його повідомили про те, що планується захоплення храму, про що він попередив поліцію та повідомив парафіян, приїхали підтримати громаду декілька священнослужителів Білоцерківської єпархії. Слава Богу, нічого такого не сталося, і відбулися просто перемовини православних віруючих і активістів-прихильників «ПЦУ».

Фото з мережі Інтернет

«Активісти» здійняли галас прямо у храмі. Ними традиційно виявилися ті, хто не є парафіянами та до церкви або зовсім не ходили, або заходили лише святити воду та паски. Віряни були проти такої форми спілкування у Храмі Божому, тож запропонували продовжити спілкування на вулиці.

Як зауважив настоятель громади, єдиним аргументом тих, хто виступав за «ПЦУ» були наступні слова: «Усі переходять, а ви не хочете!», — що підтверджує те, що людей ввели в оману пропагандистські заяви ЗМІ.

Священик розповів, що, освячуючи будинки після свята Богоявлення, дізнався, що дехто з місцевих жителів встиг поставити підписи за «українську церкву». «”Ми за Вас вже підписалися”, — кажуть мені люди. У ході розмови стало зрозумілим, що маніпуляціями людей змусили підписатися за т.з. ПЦУ», — сказав він.

Щоб виправити ситуацію, батюшка почав збирати підписи у свою чергу: «Люди питали, а що ж їм робити тепер? Тож ми сформували свій лист для підписів. Так що тепер дехто підписаний і там, і тут».

«У нашому селі ніхто ніколи не сварився, не було претензій до того, як я служу чи молюся, а тепер почали розповсюджувати різну неправду, і деякі люди слухають ці нісенітниці. Але таких мало. Я тут несу священницький послух більше 20-ти років, мене всі добре знають».

Священик розповів, що після свята Богоявлення спілкується з селянами, щоб вони не потрапили в інформаційну пастку.

«У нашому селі приблизно 1000 людей проживає, і тільки в одну хату мене не впустили, сказали, що немає про що говорити. А у всіх інших освячував домівки та благословляв. Хто цікавиться сучасними справами релігійними, з тими мали бесіди. Сьогодні відслужимо Акафіст до Божої Матері, як це робимо щочетверга», — повідомив отець Ігор, підкреслюючи, що богослужбове життя на парафії триває.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 831

Залишити відповідь