Священики Одеської єпархії поінформували представників ОБСЄ про конфлікти навколо храмів УПЦ в регіоні

24 січня 2019 року на запрошення спостерігачів Одеського Офісу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні представники Одеської єпархії протоієрей Євген Гутьяр і протоієрей Сергій Дмитрієв взяли участь у двосторонній зустрічі, присвяченій конфліктам навколо храмів Української Православної Церкви в Одеській області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Головною темою стало вигнання настоятеля і громади зі Свято-Кирило-Мефодіївського храму при Військовій Академії одностороннім рішенням керівництва військового навчального закладу. Настоятель цього храму протоієрей Сергій Дмитрієв розповів про етапи відновлення зруйнованого в безбожний час храму, а також про хронологію подій, що призвели до позбавлення віруючих права на молитву у своїй святині. Особливо було відзначено той факт, що ніяких обґрунтувань для видворення громади з боку керівництва Військової Академії віруючим пред’явлено не було.

Також на зустрічі були підняті питання про провокації, пов’язані зі спробами переведення в інші неканонічні юрисдикції храмів Одеської єпархії УПЦ з боку активістів націоналістичного спрямування. Спостерігачам була надана об’єктивна інформація про дії активістів, яка, по суті, є провокативною діяльністю, що ґрунтується на дезінформації та наклепах, націлених на розгойдування суспільно-політичної ситуації, порушення міжконфесійного миру і рейдерського захоплення парафій.

Представники Одеської єпархії однозначно заявили про те, що священнослужителі та віруючі УПЦ суворо дотримуються норм законодавства України, на підставі яких готові до попередження будь-яких спроб порушення своїх релігійних прав і недопущення рейдерського захоплення своїх святинь із метою переведення їх в неканонічні структури.

Зустріч священнослужителів і спостерігачів місії ОБСЄ була завершена взаємними побажаннями успішної діяльності, націленої на зміцнення основ миру і добросусідства в нашому регіоні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 574

Залишити відповідь