100 тисяч гривень для нужденних зібрав XXV благодійний різдвяний концерт у Волинській єпархії

25 січня 2019 року, в приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, відбувся XXV ювілейний благодійний різдвяний концерт, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Незмінно протягом останніх 25-ти років Українська Православна Церква на Волині об’єднує друзів та усіх небайдужих, щоби спільними зусиллями зібрати допомогу нужденним. Щоразу концерт духовного співу представляє талановитих учасників та збирає повні зали людей, котрі приходять, щоб долучитись до добрих справ.

Традиційно у благодійному концерті взяли участь церковні хори Волинської єпархії, світські колективи, вихованці дитячих недільних та музичних шкіл, а також нові виконавці.

На початку заходу до присутніх звернувся секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук. Від імені керуючого єпархією він привітав усіх присутніх з Різдвяними святами та відзначив, що 25-та річниця благодійного концерту є особливою датою для кожного віруючого волинянина, оскільки на цьому заході виросли покоління православних людей, а сам концерт об’єднав різні епохи.

Пригадали, як починався благодійний концерт та якими були кроки до його реалізації 25 років тому. Особливим джерелом стали розповіді архімандрита Аліпія (Сапіги), який стоїть біля витоків створення цього благодійного концерту. Пригадали також неоціненний внесок у справу розвитку благодійності спочилого у Бозі митрополита Волинського і Луцького Ніфонта (Солодухи).

Три години концерту проминули непомітно для його учасників та гостей. Наприкінці отець Миколай Бондарук оголосив, що цього разу на потреби благодійності вдалось зібрати 100 тисяч гривень. Священик вкотре подякував усім присутнім за благодійність, а організатороів та учасників заходу було відзначено пам’ятними грамотами.

Завершилось дійство співом духовного гімну України “Боже, великий, єдиний…”, який виконав зведений хор учасників благодійного концерту під керівництвом Марії Олексіївни Вислоцької.

Збір благодійної допомоги триває. Долучитись до доброї справи ще можна й переказати кошти на рахунок:

Управління Волинської єпархії Української Православної Церкви

ЄДРПОУ 21732641 ПАТ “АЛЬФА-БАНК”

р/р 26006021171901

МФО 300346

Просмотров: 323

Залишити відповідь