«Слово Предстоятеля»: Щоб гідно підготуватися до зустрічі з Господом, потрібно наповнити душу «єлеєм» добрих справ (відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов п’ятнадцятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель розповів зміст євангельської притчі про десятьох дів, які «взяли світильники та вийшли назустріч нареченому», та зауважив, що ця притча «відкриває таємницю Царства Небесного».

Блаженніший владика нагадав, що п’ять з них були мудрі — взяли з собою єлей, а п’ять — нерозумні: не взяли єлею для каганців. І коли всі задрімали, бо наречений забарився, світильники нерозумних почали гаснути, вони попросили єлею в розумних. А ті порадили піти та купити. Тим часом прийшов наречений. Повернулися юродиві діви, а двері зачинені, почали закликати Господа відчинити їм. «Він же сказав їм у відповідь: істинно кажу вам: не знаю вас. Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години, коли прийде Син Людський» (Мф. 25: 1-13).

Архіпастир зауважив, що кожен має гідно підготувати себе «до зустрічі Небесного Нареченого», себто до другого Пришестя Христа. «А щоб себе гідно підготувати до зустрічі Небесного Нареченого, треба наповнити свою душу єлеєм», — підкреслив Митрополит Онуфрій.

Також Владика пояснив, що «духовний єлей» — це добрі справи, які «засвічують нашу душу полум’ям любові та полум’ям жертовності».

На питання, що треба робити, щоб наповнити душу цим «єлеєм», Предстоятель відповів: «Якщо ми дамо бідному шматок хліба, чашу води, то ми наповнимо свою душу єлеєм; якщо одягнемо того, в кого немає одежі, також наповнимо свою душу духовним єлеєм; якщо відвідаємо хворого, того, хто знаходиться в темниці, хто знесилений, престарілий, немічний.., то наповнимо душу єлеєм; якщо помолимося, попостимося, будем каятися, то також цим самим вкладемо єлей у свою душу; якщо будемо відвідувати храм Божий, кластимемо поклони, то і цим наповнимо душу єлеєм. Тому що це є добрі справи».

«Продовжуйте творити добро, тому що ми не знаємо, скільки потрібно цього єлея добрих справ для гідної зустрічі Христа», — закликав Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 265

Залишити відповідь