На Чернігівщині чиновники допомагають радикалам і розкольникам відібрати храм у релігійної громади с.Ковпита

25 січня 2019 року відбулися збори громади Свято-Покровського храму села Ковпита Чернігівської області, під головуванням настоятеля храму протоієрея Тарасія Свистуна, де понад 40 постійних парафіян одноголосно підтвердили свою вірність канонічній УПЦ та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Чернігівської єпархії.

Однак уже наступного дня, 26 січня, за сприяння заступника голови Чернігівської районної ради Володимира Поліщука, представники УПЦ КП і заїжджі радикали провели збори громади села, де з 1400 жителів Ковпит були присутні тільки 72.

Як зазначили в прес-службі єпархії, незважаючи на те, що громада села, згідно з нещодавно прийнятим законом № 4128-д, не має права приймати рішення про зміну підпорядкування релігійної громади, настоятель і члени парафіяльної ради прийшли на збори». Та додали: «Однак агресивні активісти перешкоджали виступу священика і заважали парафіянам вести відеозйомку».

За перехід громади храму в ПЦУ незаконно проголосували «65 з присутніх на зборах, проти – 7. Ще 40 підписів передали жителі села Жидиничі», – повідомляють радикали «С14 Чернігів».

«Як показує практика, — зазначили в Чернігівській єпархії, — під приводом переведення у віртуальну, ще не існуючу “ПЦУ” громади практично переводять в УПЦ КП».

Фото «С14 Чернігів»

Просмотров: 659

Залишити відповідь