У всіх регіонах релігійні громади УПЦ засвідчують вірність Українській Православній Церкві та її Предстоятелю (+фото, відео, оновлено)

Попри тиск і спроби перевести релігійні громади в новостворену “ПЦУ”, віряни залишаються вірними своїй Церкві та своєму Предстоятелю.

Одноголосну підтримку УПЦ та Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію висловили віряни кафедральних соборів і храмів Херсонської, Волинської,  Бориспільської, Овруцької, Сєвередонецької, Одеської та Балтської єпархій, незважаючи на інформаційний тиск, а часто і на втручання місцевої влади. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.  

28 січня 2019 року в храмі на часть ікони Божої Матері «Скоропослушниця» м.Бровари під головуванням Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулися збори духовенства Броварського району Київської області, передає прес-служба Бориспільської єпархії.

Під час зборів священнослужителі обговорили події, що відбуваються зараз в церковному житті України та надали негативну оцінку втручанню державних, політичних та інших сил у справи церковні.

Результатом засідання стало ухвалення спільного рішення духовенства підтримати постанову Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року та висловити свою вірність святій Українській Православній Церкві — Церкві українського народу та підтримку її Предстоятелю.

26 січня 2019 року, під головуванням митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, в конференц-залі Херсонського єпархіального управління відбулося парафіяльні збори релігійної громади Свято-Духівського кафедрального собору м. Херсона, передає прес-служба єпархії.

За результатами зборів було винесено одноголосне рішення висловити свою підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а також, незважаючи на різну агітацію в ЗМІ про зміну перепідпорядкування парафій і переходу в «ПЦУ», залишатися вірними канонічному Православ’ю і перебувати в лоні Української Православної Церкви, яку очолює Митрополит Онуфрій.

27 січня, після закінчення Божественної літургії, це рішення парафіяльних зборів було зачитано у Свято-Духівському кафедральному соборі, яку одностайно підтримали всі присутні на богослужінні.

27 січня 2019 року у Свято-Троїцькому храмі с.Матейки Маневицького району Волинської області відбулися парафіяльні збори, які відбулися зі згоди віруючих та без втручання органів державної влади, написав на своїй сторінці у фейсбук настоятель храму.

Вислухавши настоятеля про позицію УПЦ відносно «ПЦУ», про юридичну сторону громади і церкви, і висловивши свою позицію, громада майже одноголосно вирішила залишитися в лоні канонічної Української Православної Церкви на чолі Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

«Всі ми, громада нашого села і я, настоятель, засвідчуємо, що ми українці, любимо свою країну, молимось за неї і переживаємо, молимось за нашу владу і військо, тобто, що стосується нашої державності, ми віддаємо їй належне, що стосується Бога, ми віддаємо Богу», — зазначив священик.

Релігійна громада смт. Першотравневе Овруцького району на Житомирщині під час зборів, під головуванням митрополита Овруцького і Коростенського Вісаріона, вирішила залишатися в лоні канонічної Святої Церкви, очолюваної Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Однак, як із прикрістю заявив на сайті єпархії митрополит Вісаріон, опоненти вирішили в інтернеті зробити наклеп на керуючого Овруцькою єпархією, аби чинити тиск на вірян.

27 січня 2019 року в Свято-Успенському кафедральному соборі м.Балта були проведені загальні збори релігійної громади Свято-Успенського кафедрального собору, які з благословення митрополита Балтського і Ананьївського Алексія очолив ключар собору протоієрей Олександр Григоренко, передає прес-служба єпархії.

Під час зборів релігійної громади все присутні одноголосно проголосували за збереження конфесійної приналежності громади до Української Православної Церква, під предстоятельством Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України.

27 січня 2019 року в м. Подольськ Одеської області, як повідомляє прес-служба Балтської єпархії, в храмі Успіння Пресвятої Богородиці відбулися збори громади храму, на якому люди висловили свою вірність канонічній Українській Православній Церкві та стурбованість з приводу агресії і рейдерських захоплень храмів в Україні. А також одноголосно підтримали Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та правлячого архієрея митрополита Алексія.

Присутні заявили про неприпустимість тиску на священнослужителів і мирян парафії щодо переходу громади в іншу конфесію або відчуження церковного майна в інші релігійні юрисдикції. Такі незаконні дії будуть припинені згідно з чинним законодавством. Збори очолив настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці протоієрей Вадим Єфанов.

27 січня 2019 року у Свято-Георгіївському храмі смт. Комишуваха Попаснянського району, як повідомили в  прес-службі Сєверодонецької єпархії, відбулося парафіяльні збори, на яких парафіяни ухвалили одноголосне рішення відмовитися будь-яким способом змінювати свою підпорядкованість і підтвердити свою підпорядкованість і приналежність до Української Православної Церкви під керівництвом Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Варто підкреслити, що таке рішення парафіяни прийняли попри те, що  глава Попаснянської РДА С.В. Шакун, який відвідав збори, намагався переконати віруючих перейти в так звану «ПЦУ».

27 січня 2019 року в с.Заря Саратського району Одеської області відбулися збори священнослужителів і представників релігійних громад, на яке з’їхалися всі священики Саратського району та парафіяни храмів. З благословення  митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела збори провів вікарій Одеської єпархії єпископ Южненський Діодор, який поставив присутніх до відома про ухилення в розкол колишнього благочинного Саратського району та  зачитав указ про заборону о. Владислава в священослужінні і про призначення на посаду благочинного настоятеля Троїцького храму с.Заря протоієрея Миколи Костова.

Присутні обговорили нагальні питання пастирської діяльності, юридичного та канонічного аспекту церковного життя та отримали відповіді, пов’язані зі зміною законодавчої бази.

Всі священики і віруючі висловили одностайну підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію і бажання залишитися в лоні канонічної Української Православної Церкви, зазначили в прес-службі Одеської єпархії.

28 січня 2019 року, в м. Татарбунари Одеської області відбулися збори священнослужителів і представників релігійних громад, які, з благословення митрополита Агафангела провів вікарій Одеської єпархії єпископ Южненський Діодор, передає прес-служба єпархії.

Священнослужителі обговорили питання пастирської діяльності, юридичні та канонічні аспекти церковного життя.

Під час засідання було піднято різні питання, пов’язані зі зміною норм законодавчої бази України, спробами втручання влади в релігійні справи тощо.

Наприкінці зборів всі присутні священики та представники релігійних громад Татарбунарського району на чолі з благочинним Татарбунарського округу протоієреєм Віталієм Горзовим висловили повну одностайну підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та бажання залишитися в лоні канонічної Української Православної Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2199

Залишити відповідь