У наш час негідно відмовчуватися — Антіохійський Патріарх про церковну ситуацію в Україні

Блаженніший Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн Х звернувся до всіх Предстоятелів Помісних Православних Церков із закликом висловити позицію щодо церковної ситуації, що склалася останнім часом в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ із посиланням на «Інтерфакс».

«Усі присутні (на Соборі Антіохійської Православної Церкви  — ред.) говорили про необхідність зробити все для збереження нашої єдності. І ми хотіли б, щоб наш голос був почутий, тому що негідно в наш час відмовчуватися, ми обов’язково повинні говорити про це вголос», — підкреслив Патріарх Іоанн під час офіційного візиту до Москви

Предстоятель Антіохійської Церкви також зауважив: «Ми закликали і продовжуємо закликати Вселенського Патріарха та інших вищих духовних осіб до того, щоб вирішити існуючі проблеми… шляхом діалогу, шляхом переговорів, шляхом звичайної розмови».

Патріарх Іоанн виступив проти одностороннього підходу до вирішення проблем православного світу.

«Ми продовжуємо вважати принцип консенсусу наріжним каменем всієї нашої діяльності і діяльності, яка спрямована на зближення всіх Помісних Церков. Ми не згодні з тим, що робляться спроби одностороннього рішення низки церковних проблем за рахунок всього православного світу, спроби, які ведуть у результаті до розколу всього світу», — зазначив Антіохійський Патріарх.

Фото mospat

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1083

Залишити відповідь