Голова Заставнівської РДА — вірянам: Про тиск і порушення законів владою повідомляйте мені (відео)

Голова Заставнівської РДА Юрій Кітар пообіцяв духовенству і віруючим Чернівецької єпархії, які 30 січня 2019 року звершили молитовне стояння у підтримку УПЦ, що влада спільно з правоохоронними органами докладатиме зусиль, аби в районі не було упередженого ставлення до жодної релігійної громади та припинити захоплення храмів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «ТВА»

«Влада визнає, шо все має відбуватися в рамках чинного законодавства — як у столиці, так і у віддалених куточках України», — сказав Ю.Кітар.

Очільник Заставнівської РДА заявив, що для того, щоб вивчити ситуацію, що склалася на сьогодні у Заставні, буде створено розширену робочу комісію, до якої увійдуть священнослужителі і правознавці. «Бо для нас головне, — додав він, — спокій, повага і жити з Богом і в Бозі».

Чиновник також звернувся до духовенства і вірян, щоб про всі випадки порушення законодавства працівниками виконавчої гілки влади одразу повідомляли йому особисто: «Я відкритий до діалогу».

У свою чергу, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій висловив сподівання, що влада, яка «має зберігати спокій, мир і злагоду, виконає свої зобов’язання» і те, що пообіцяла перед богомольцями. Та в подальшому не відбуватиметься беззаконня, що мало місце у селах Боянчук, Горошівці, Задубрівка і Васловівці Чернівецької області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 895

Залишити відповідь