Мер Могилів-Подільська проігнорував попередження Нацполіції й влаштував провокації в с. Сонячне (+відео)

В понеділок, 28 січня 2019 року, в селі Сонячне Могилів-Подільської єпархії (Вінницька обл.) відбулась спроба насильного переведення релігійної громади УПЦ в так звану ПЦУ. Всі незаконні дії відбувались за особистої ініціативи мера міста Могилів-Подільського Бровка Петра Петровича. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В селі були розвішані оголошення про «збір села», де на порядку денному лише одне питання – підпорядкування релігійної громади». Настоятель храму протоієрей Сергій Хаваліц за декілька днів до цього провів збори релігійної громади, де було вирішено зберегти вірність УПЦ та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

О 13:00 28 січня мер міста Могилів-Подільського та його заступник Криган Віталій Іванович приїхали в село Сонячне і намагались швидко провести незаконне голосування прямо на вулиці біля магазину, поруч із храмом.

Варто зазначити, що такі наглі та беззаконні дії місцевої влади відбулися через декілька годин після офіційного звернення Національної Поліції України в Вінницькій області, яка попередила органи місцевого самоврядування про незаконність подібного втручання в справи релігійних громад.

Коли один із присутніх священиків, який приїхав на підтримку релігійної громади села Сонячне, намагався продемонструвати та зачитати «звернення Поліції» меру Могилів-Подільського – останній в мікрофон назвав його «людиною-брехуном, яка набрала різних папірців і підкована брехати».

Мер міста Бровко Петро Петрович вів себе емоційно, не давав настоятелю та іншим віруючим сказати своє слово та провокував людей. Бровко П. П. в один момент, граючи на публіку, просто кинувся на одного з кліриків Могилів-Подільської єпархії. Також погрожував декільком священикам і просив «відійти в сторону» для вияснення якихось відносин. Також погрожував прямо і його заступник Криган В. І.

Коли настоятелю місцевого храму все ж дали слово, після декількох слів священика мер сказав швидко вимкнути колонки, щоб його не було чути. В ситуацію також відверто втручалась місцевий бізнесмен Миронишина Ганна Михайлівна, яка спочатку емоційно кричала, що віруючі УПЦ, є «кацапською церквою», а потім провела в храмі нібито збори, на яких вона була «головою». Робилось це все спонтанно і швидко, доки інші люди «дискутували» на вулиці.

Звичайно, що таке рейдерство з прямим втручанням найвищих місцевих чиновників є беззаконним. Такі рейдерські дії можновладців віруючі Могилів-Подільської єпархії будуть оскаржувати законним шляхом.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8231

Залишити відповідь