Благочиння Бориспільської, релігійні громади Сєверодонецької, Житомирської, Балтської єпархій висловили підтримку своєму Предстоятелю

2 лютого 2019 року в с. Веселе Старобільського району пройшли парафіяльні збори, учасники якого визначалися, під чиєю юрисдикцією буде знаходиться храм на честь ікони Божої Матері «Казанська».

З благословення архієпископа Сєверодонецького і Старобільського Никодима парафіяльні збори відвідав секретар Сєвєродонецької єпархії архімандрит Іринарх (Тимчук). Він представив нового настоятеля храму на честь ікони Божої Матері «Казанська». Ним став протоієрей Миколай Поляк. Громада підтримала нового настоятеля, а потім, шляхом голосування, висловила свою волю щодо переходу храму в так звану «ПЦУ». Церковна громада с. Веселе залишилася вірною канонічної Української Православної Церкви та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Волевиявлення знайшло своє відображення у відповідному протоколі зборів.

Після закінчення зборів духовенство і віруючі в храмі на честь ікони Божої Матері «Казанська» звершили подячний молебень.

Нагадаємо, 20 січня 2019 р. колишній настоятель цього храму ієрей Володимир Маглена підтвердив свій перехід в так звану «ПЦУ», і указом архієпископа Сєверодонецького і Старобільського був заборонений в служінні. 21 січня була спроба провести парафіяльні збори в с. Веселе. Але на їх учасників було вчинено тиск, тому збори так і не прийняли жодного рішення.

1 лютого в Свято-Олександро-Невському храмі с.Чогодарівка Ширяївського району Балтської єпархії Одеської області після спільної молитви за примноження любові, відбулися збори релігійної громади.

Присутні одностайно проголосували за вірність канонічній Українській Православній Церкві, її предстоятелю — Блаженнійшому Онуфрію митрополиту Київському і Всієї України, і своєму правлячому архієрею — Високопреосвященнійшому Олексію, митрополиту Балтському і Ананьївському.

В Житомирській єпархії 31 січня у Свято-Хрестовоздвиженському храмі селища Сінгури відбулись збори, на яких були присутні постійні прихожани у кількості 65-ти осіб.

На зібранні було одноголосно підтримано рішення про вірність канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

Збори відбулись під головуванням настоятеля парафії ієрея Вадима Давнюк та за присутності благочинного Житомирського округу протоієрея Димитрія Новіцького.

31 січня у храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Березань під головуванням Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія відбулися збори духовенства Березанського та Баришівського благочинь Бориспільської єпархії.

У зборах взяли участь секретар єпархії, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, благочинний Баришівського округу протоієрей Любомир Біляк, благочинний Березанського благочиння архімандрит Назарій (Омеляненко), духівник протоієрей Михаїл Макеєв та духовенство обох благочинь.

Під час зборів священнослужителі обговорили події, що відбуваються в церковному житті України, і дали негативну оцінку втручанню державних, політичних та інших сил у церковні питання.

Духовенство провело порівняльний аналіз Томосу про надання автокефалії ПЦУ і Грамоти (Томосу) Святішого Патріарха Алексія II від 27 жовтня 1990 року, якою була надана Українській Православній Церкві незалежність і самостійність в її управлінні. Також розглянули лист Патріарха Московський і всієї Русі Алексія II (грудень 1993 р.) міністру юстиції України В. Онопенку, в якому Патріарх говорить, що УПЦ має права на все рухоме й нерухоме церковне майно в межах України і на яке Моковський патріархат не претендує.

Також владика розповів про нещодавню зустріч із Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ, а також відповів на численні питання священиків.

Результатом засідання стало прийняття спільного рішення підтримати постанову Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року, висловити свою вірність Української Православної Церкви і підтримку її Предстоятелю, Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

Просмотров: 582

Залишити відповідь