На Волині у Берестечку в присутності місцевої влади та поліції зламали двері собору УПЦ (+відео)

5 лютого 2019 року активісти ПЦУ зрізали замки на дверях Свято-Троїцького собору УПЦ міста Берестечко. Представники громади УПЦ – законного користувача споруди – не стали входити до приміщення, однак зафіксували на відео все, що відбувалось. Перед тим, як пошкодити двері собору, невідома особа намагалась зламати один з замків за допомогою технічного обладнання. За усіма подіями спостерігали працівники правоохоронних органів, які прибули на місце подій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Не зазнавши успіху від тривалої роботи зломника, активісти просто вирізали частину дверей бензопилою та потрапили у середину. Першою після інциденту, до собору увійшла голова міської ради Валентина Залевська, а працював бензопилою командир місцевої частини МНС Іван Пашинюк.

Нагадаємо, 14 січня міська влада ініціювала міські збори, які були видані за зібрання релігійної громади собору. Від 27 січня Свято-Троїцький собор був закритий для богослужінь, оскільки громада та настоятель побоювались захоплення представниками УПЦ КП (активу ПЦУ) під час служби. Натомість у цей день служитель цієї конфесії з сусіднього села з групою прихильників звершив молебень на сходах закритого собору.

Зі слів настоятеля собору протоієрея Дмитра Петрущака, 5 лютого він не був присутній на місці подій, оскільки перед тим виїхав з Берестечка у справах. Подальші дії настоятель узгоджуватиме з вірянами, які залишились вірними канонічній Церкві.

Gepostet von Олег Точинський am Mittwoch, 6. Februar 2019

Більше відео ТУТ

Просмотров: 1715

Залишити відповідь