Церковні питання вирішувати релігійним громадам — голова Глибоцької РДА на Буковині пообіцяв забезпечити права усіх віруючих (+відео)

Виключне право регулювати церковні відносини належить релігійній громаді, і ми зробимо все можливе, щоб релігійна громада того чи іншого населеного пункту вирішувала, яке має бути церковне життя в селі. Голова районної державної адміністрації смт. Глибока Георгій Васильович Придій пообіцяв, що забезпечить права усіх віруючих регіону.

7 лютого 2019 року духовенство та віряни Української Православної Церкви на чолі з архієпископом Банченським Лонгином зібралися біля РДА смт. Глибока Чернівецької області, щоб помолитися разом про мир у серцях людей, мир у Церкві, мир у державі та висловити свій протест проти незаконного втручання у справи релігійних громад УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

«Молитовне стояння – це протест проти беззаконня і захоплення храмів Української Православної Церкви, але ми, православні християни, маємо особливу силу – силу молитви, яка може більше, ніж будь-які інші сили», — зазначили організатори.

Вийти під стіни держустанови священнослужителів та вірян єпархії змусили випадки незаконних «переведень» в «ПЦУ» релігійних громад УПЦ на зборах територіальних громад.

У відповідь на дезінформацію, поширену у ЗМІ, що в Чернівецькій області вже сім церковних громад прийняли рішення про перехід до «ПЦУ», в прес-службі єпархії зазначили, що «церковні громади сіл Карапчі, Боянчук, Горошівці, Ясени, Задубрівка та Васловівці залишилися у лоні Святої Соборної та Апостольської Церкви, яка на території нашої держави є Українською Православною Церквою. Натомість у так звану «ПЦУ» перейшли окремі особи, які в деяких селах незаконно відібрали храми».

Сотні священиків та вірян хресним ходом прийшли під райдержадміністрацію, де розпочалося молитовне стояння. Представники єпархії на чолі з владикою Лонгіном були прийняті головою РДА Георгієм Васильовичем Придій. Після звершення бесіди, голова РДА звернувся до православних буковинців зі словом, у якому пообіцяв, що забезпечить права усіх віруючих регіону.

«Сьогодні у нас непересічна подія. Ми мали непросту розмову зі святими отцями – більше години. Ми вислухали всі претензії, які були, поради. Ми обмінялися думками і сьогодні я, як голова РДА, гарантую вам усім, що ні я, ні працівники адміністрації жодним чином не будуть… ми не вмішувалися, не вмішуємося і не будемо вмішуватися в церковне життя церковних громад», — зокрема зазначив він.

Георгій Васильович наголосив, що «виключне право регулювати церковні відносини належить релігійній громаді, і ми зробимо все можливе, щоб релігійна громада того чи іншого населеного пункту вирішувала, яке має бути церковне життя в селі».

«Як голова адміністрації району гарантую, що ми будемо робити все для того, щоб у нас на Буковині, у нас в Глибоцькому районі зберігався мир, спокій, взаєморозуміння так, як було до сьогоднішнього, щоб так і було після сьогоднішнього дня.

Ми захистимо всіх. І сьогодні я прошу, якщо у вас, у когось будуть якісь факти, що хтось порушує права і свободи людей, звертайтеся прямо до нас – ми порядок утримаємо. Щоб ви знали.

А зараз ще раз хочу побажати всім вам миру, здоров’я, добра і хай над нами завжди буде Боже благословення», — сказав він.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Donnerstag, 7. Februar 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1015

Залишити відповідь