Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини: Канонічним Предстоятелем Церкви України є Блаженніший Митрополит Онуфрій, а новопроголошений «митрополит» — самозванець

Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини заявив, що Православна Церква України існує з Дня Хрещення в Дніпрі, і її канонічний Предстоятель — Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, а нещодавно «інтронізований митрополит всієї України» — «самозванець». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на mospat

«Православна Церква України існує століттями — від часів рівноапостольного князя Володимира і княгині Ольги, з дня хрещення в Дніпрі, і її Предстоятель — Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій», — сказав зокрема Блаженніший Митрополит Ростислав після звершення богослужіння в храмі святителя Миколая Мирлікійського, московському Подвір’ї Православної Церкви Чеських земель і Словаччини.

Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини зауважив, що натомість «знайшлися серед високопоставлених ієрархів ті, які вирішили це спростувати, які визнали ні за що те, що було підтверджено століттями, і проголосили замість канонічного митрополита “митрополитом всієї України” цього самозванця».

Митрополит Ростислав також підкреслив, що прибув з офіційним візитом до Москви саме з тією метою, аби «підтримати канонічний статус Блаженнішого Митрополита Онуфрія і висловити свою підтримку йому як Владиці-сповідникові і всієї очолюваної ним Церкви».

Блаженніший владика додав, що світове Православ’я переживає нелегкі часи, у тому числі через події в Україні, та закликав молитися Господу, щоб «подолати цю спокусу в нашому церковному житті».

Нагадаємо, що раніше Блаженніший Митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав заявив, що для того, щоб вилікувати «розбрат Церков», усій повноті Православної Церкви потрібно висловити своє єдине ставлення до розколу і розкольників.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1166

Залишити відповідь