Могилів-Подільского мера-агітатора за перехід у «ПЦУ» заскочили на хабарі (фото)

Міському голові м. Могилів-Подільський Петру Бровку, який тиждень тому вихвалявся своїм патріотизмом, яро агітував за т. зв. «переходи» релігійних громад до «ПЦУ» і на площі кричав, що священики є «брехунами», поліція вручила підозру у хабарництві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Департамент захисту економіки Нацполіції».

Зокрема в Департаменті повідомили, що 31 січня цього року оперативники затримали начальника одного з відділів Могилів-Подільської міськради під час отримання хабаря від потенційного забудовника багатоквартирного будинку за оформлення документів із передачі у власність земельної ділянки площею 0,3 га.

У Нацполіції також заявили, що 8 лютого меру Могилів-Подільського П.Бровку було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») КК України.

Нагадаємо, Могилів-Подільський міський голова відкрито агітував «переходити до ПЦУ» та зокрема влаштував провокацію у с.Сонячне Вінницької області, де намагався провести незаконне голосування селян, аби швидко перевести громаду УПЦ до «ПЦУ».

Окрім того, він не давав настоятелю громади та іншим віруючим висловити свою позицію та провокував людей. Більше того, він навіть намагався підняти руку на одного з кліриків Могилів-Подільської єпархії та погрожував іншим священикам і вигукував образи.

Ці дії чиновник вчинив за кілька годин після офіційного звернення Національної Поліції України у Вінницькій області, яка попередила органи місцевого самоврядування про незаконність втручання чиновників у справи релігійних громад.

Коли ж один із присутніх у с. Сонячне священиків намагався зачитати «Звернення поліції», мер Могилів-Подільського назвав його в мікрофон «людиною-брехуном, яка набрала різних папірців і підкована брехати». Така поведінка чиновника викликала обурення не лише жителів м. Могилів-Подільський, але і численних користувачів соцмереж. Адже впевнений у своїй безкарності пан П.Бровко привселюдно брутально порушував 35-ту статтю Конституції України та цілу низку норм вітчизняного карного законодавства.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2388

Залишити відповідь