Заблокували вхід в клуб релігійній громаді УПЦ і «перевели» — новий псевдоздобуток ПЦУ в с. Устивиця на Полтавщині (+відео)

Незважаючи на тиск, парафія Михайлівського храму УПЦ села Устивиця лишилася вірній своїй Церкві.

На 8 лютого 2019 року в селі Устивиця Великобагачанського р-ну Полтавської області виконкомом сільської ради були призначені збори територіальної громади села, на яких повинні були вирішувати питання переведення релігійної громади Української Православної Церкви в новостворену ПЦУ. Проте самих членів релігійної громади на чолі з настоятелем на зібрання не пустили. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Вранці 8 лютого в Свято-Михайлівському храмі села Устивиця настоятелем парафії ієромонахом Вікентієм (Залюбовським) в співслужінні представників єпархії та кліриків Великобачанського благочиння було відслужено молебень, за яким молилися члени релігійної громади Михайлівського молитовного будинку.

Після молитви духовенство та віруючі села направилися в клуб, де повинні були проходити збори територіальної громади. При вході в клуб віруючих зустріла група людей, яку очолював житель села Устивиця Рудич Віктор Іванович.

Вони перешкоджали своїм односельцям брати участь в зборах, які мали вирішувати долю їхньої релігійної громади. При цьому, блокуючи вхід в приміщення, не гребували застосуванням фізичної сили.

Духовенство і члени релігійної громади Свято-Михайлівського молитовного будинку так і не змогли прийняти участь у зборах територіальної громади, тож, повернувшись до храму, провели збори релігійної громади окремо.

Учасники зборів релігійної громади відхилили нав’язану пропозицію змінити юрисдикцію та одноголосно висловили підтримку Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та керуючому Полтавською єпархією УПЦ митрополиту Полтавському і Миргородському Филипу.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1798

Залишити відповідь