«Київський патріархат» не збудував жодного храму, а тепер зазіхає на наші — керуючий Могилів-Подільською єпархією попередив владу про захист віруючими своїх святинь (+відео)

Митрополит Могилів-Подільський і  Шаргородський Агапіт біля Мурованокуриловецької РДА 4 лютого 2019 року під час молитовного стояння виголосив слово, у якому нагадав чиновникам, що Українська Православна Церква — найчисленніша православна конфесія в регіоні. Віруючі і духовенство Церкви, яка пережила часи гонінь і безбожництва, будуть захищати свою віру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на фейсбук храму Різдва Пресвятої Богородиці.

«Ми православні, належимо до тієї Церкви, яка перемогла атеїзм, безбожництво, комунізм і все те гоніння, яке було протягом 70-ти років. Ми належимо до тієї Церкви, яка в 90-х роках боролася за своє існування, утвердження, проти розкольників «Київського патріархату», автокефальної церкви, — сказав владика. — У нашій Могилів-Подільській єпархії, яка була заснована у 2012 році, зараз 260 парафій. Є «Київський патріархат», є УАПЦ — їх усіх разом навіть 10 немає».

Він розповів, що в єпархії побудовано нові храми, засновано монастирі. «Протягом цих років у нас все спокійно, ми проводимо свою службу, свою місію — а Церква веде людину до спасіння, до царства небесного».

І не залежно від політичної ситуації, у Церкви свій шлях.

«Тому ми прийшли сюди засвідчити, що ми є в канонічній Православній Церкві, що ми є дітьми Божими, що ми є православними християнами, які моляться і за мир,  і за владу, і один за одного. Церква нас вчить, щоб ми молилися за всіх, навіть за ворогів — і ця молитва нас об’єднує і доходить до престолу Божого», — зазначив митрополит Агапіт.

Окрім того, керуючий Могилів-Подільською єпархією пояснив: «ми сьогодні тут зібралися, щоб попередити владу, що не потрібно вмішуватися в церковні справи. Якщо те, що говорить президент — Боже, воно буде і без нашої участі, а також без участі тих людей, які сьогодні при владі, а завтра їх може і не бути. А якщо це не Божа справа, то вона розсиплеться».

Він нагадав, що «в 90-х роках нас теж запевняли — всі йдемо в «Київський патріархат», тому, що це національна церква. Пройшли роки — 28 років, а навіть 10 храмів немає  в них, ніхто з них ні одну церкву не побудував».

«Зрозуміло, що зараз є зазіхання на наші храми, наші святині, тому ми прийшли сюди, — продовжив владика, — щоб попередити і Мурованокуриловецьку адміністрацію, а в лиці цієї адміністрації попередити всі райони, особливо Могилів-Подільської єпархії про те, що ми будемо захищати свою віру. Тому, що віра наша веде нас до Царства Небесного», — підсумував митрополит Агапіт.

Слово митрополита Агапіта біля Мурованокуриловецької РДА

Слово митрополита Могилів-Подільського Агапіта біля Мурованокуриловецької РДАНагадаємо, що віруючі УПЦ протестували біля районної Адміністрації в зв'язку з грубими порушеннями їх прав.

Gepostet von Храм Різдва Пресвятої Богородиці am Freitag, 8. Februar 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4941

Залишити відповідь