У Дніпрі та на Черкащині освячено нові храми (+фото)

У Дніпрі освячений храм рівноапостольних Костянтина і Єлени, в Чигирині — на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Нові храми освятили правлячі архієреї Дніпропетровської та Черкаської єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

9 лютого 2019 року в Дніпрі чин великого освячення та Божественну літургію в храмі на честь рівноапостольних Костянтина і Олени очолив митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней. Владиці співслужило єпархіальне духовенство і гості з Київської єпархії.

За богослужінням підносилися молитви про Церкву і мир в Україні.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія настоятель храму протоієрей Максим Сосніч був удостоєний священицької нагороди — права носіння хреста з прикрасами. Будівельникам і благодійникам нового храму вручено ордени і медалі.

Митрополит Іриней підніс у дар парафії ікону святителя Спиридона Триміфунтського. На завершення свого візиту владика Іриней благословив усіх.

10 лютого в Чигирині чин освячення та Божественну літургію в храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці очолив митрополит Черкаський і Канівський Софроній.

За літургією Владика відзначив усіх, хто доклав зусиль у будівництві святого храму. Церковні нагороди отримали благочинний Чигиринського округу протоієрей Анатолій Прикотенко. Разом з владикою служили клірики благочиння.

У своєму слові до вірян митрополит Софроній закликав берегти нашу святу віру та підніс молитви за мир в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 949

Залишити відповідь