Архієпископ Феодосій подякував послу Сербії в Україні за канонічну підтримку УПЦ Сербською Православною Церквою

13 лютого 2019 року, з нагоди Національного свята Сербії — Дня державності, посольство Республіки Сербія організувало святковий прийом у Києві, в якому взяли участь державні службовці, діячі релігії, науки, культури України. На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Сербія в Україні пана Раде Булатовича, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, захід відвідав вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодосій привітав пана Посла зі святом і висловив вдячність православним віруючим Сербії, Сербській Православній Церкві за канонічну підтримку УПЦ у цей складний час. Він зазначив, що та тверда канонічна позиція, яку зайняв Святіший Патріарх Сербський Іриней разом з єпископатом Сербії щодо Українського Православ’я, це не тільки вираз братерської солідарності між двома народами, а й свідчення твердого та неухильного стояння в істині Сербського Православ’я перед обличчям сучасних викликів.

Також архієпископ Феодосій проінформував пана Посла, членів дипломатичного корпусу та представників громадськості про порушення прав віруючих та інформаційну кампанію проти Української Православної Церкви, що відбуваються зараз у різних регіонах України.

Високопреосвященного владику супроводжував співробітник ВЗЦЗ УПЦ священик Сергій Шульгач.

Просмотров: 249

Залишити відповідь