«Це якась отсєбятіна»: У ЗСУ прокоментували цікавість місцевого військового відомства до переходів парафій (+аудіо)

ТВО Військового комісара Дубровицького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України ст. лейтенант Р. Жакун направив керуючому Польською і Сарненською єпархією митрополиту Анатолію лист з проханням надати інформацію «про перехід церков Московського Патріархату до Української Помісної Церкви». Скан даного документу отримав Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ 13 лютого 2019 року.

«З метою сприяння патріотичному та релігійному вихованню дітей та молоді Рівненської області, а також для підвщення морально-психологічного стану військовослужбовців Збройних Сил України, просимо Вас надати інформацію та дозвіл на її поширення про перехід церков Московського Патріархату до Української Помісної Церкви, та можливі проблемні питання, які загрожують початку локальних конфліктів. Інформація буде висвітлюватися на офіційних сторінках соціальних мереж, для надання найбільш точної і достовірної інформації населенню області та запобіганню виникнення чуток», — йдеться у запиті.

В Полісько-Сарненській єпархії повідомили, що виконавець, контактні дані якого були зазначені в листі, коментувати дану ініціативу відмовився, говорячи, що це розпорядження керівництва.

У свою чергу у Центрі морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, офіцер відділу взаємодії з військовими капеланами полковник Ковтач Олександр Панасович назвав даний запит «отсєбятіною».

У коментарі Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ Ковтач Олександр Панасович зокрема зазначив: «Це якась отсєбятіна. Я вам рекомендую: якщо такий запит прийшов, він офіційний, на той адрес дати відповідь, що питання є незрозумілим. «Просимо контактувати за наступними телефонами», — і все на цьому».

 

Просмотров: 1236

Залишити відповідь