Три парафії на Буковині звершують цілодобове молитовне стояння (+фото, відео)

Віряни Свято-Успенських храмів у селах Товтри та Михальча Чернівецької області приєдналися до цілодобового молитовного стояння, яке громада Свято-Успенського храму села Васловівці почала здійснювати 27 січня 2019 року і не припиняє досі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на офіційну сторінку єпархії у Facebook.

18-у добу громада Свято-Успенського храму в с. Васловівці, про переведення якої до «ПЦУ» на незаконних зборах 27 січня вирішила територіальна — а не релігійна — громада, продовжує безперервне молитовне стояння за мир в Україні та за право вільно молитися в храмі канонічної Української Православної Церкви.

Молитва в місцевому Свято-Успенському храмі не припиняється ні вдень, ні вночі. За добу віруючі прочитують всю Псалтир, молячись про мир в їхньому селі і в Україні.

17 доба молитовного стояння. "Церква Христова свєтло красується…"

17 доба молитовного стояння. с.Васловівці.Що можна написати, коли вже 17 днів, як один день?Нічний храм… акафіст… "Церква Христова свєтло красується…" (Ікос 2 з акафіста трьом Святителям: Василію Великому, Григорію Богослову та Іоанну Золотоустому).Можливо в тому і зміст, коли навкруги тільки:…ненавість …злість …гординя …прокльони – суцільна темрява….здається немає кінця і межі цієї ночі зневір'я….Раптово помічаєш, як в одному селі, другому, третьому запалюється світло справжньої Віри і ось вже не ніч, а справжній день і "Церква Христова свєтло красується"…

Gepostet von Васловівці. Свято-Успенський храм УПЦ am Dienstag, 12. Februar 2019

Як повідомило місцеве видання «Молодий буковинець», в заході взяло участь 194 особи, які проголосували за перехід православної громади в «ПЦУ». Того ж дня віруючі провели в храмі парафіяльні збори. Члени громади – 272 людини – одноголосно підтвердили свою вірність Українській Православній Церкві та Її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Про своє рішення вони поінформували виконавчі органи місцевого самоврядування та моніторингову місію ОБСЄ в Чернівецькій області.

Парафіяни Свято-Успенських храмів у селах Товтри та Михальча  також провели парафіяльні збори, на яких переважною більшістю голосів прийняли рішення залишитися під юрисдикцією канонічної Церкви. За вірність УПЦ та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію в селі Михальча проголосували 283 людини, а в селі Товтри – 208 осіб.

Територіальна громада в селі Товтри провела власне зібрання і «добровільно перевела» сільський храм в ПЦУ.

В селі Михальча близько 10 активістів нової церковної структури вирішили не обмежуватися голосуванням і прийшли до церкви з вимогою віддати їм ключі. «Клірики» ПЦУ очолили ходу церковних рейдерів.

«В понеділок частина нашої релігійної громади, разом зі священниками ходила до голови сільської ради Шевчука Захарія Івановича просити припинити чинення тиску та примусу переходити в ПЦУ, — повідомляють віруючі. — Проте в свою адресу священники почули звинувачення, що вони говорять неправду. Голова села, також опосередковано, дав зрозуміти, що за його сприянням храм обов’язково переведуть до ПЦУ. Також він зазначив, що далі на черзі до переведення храмів в ПЦУ наступні села, які підпорядковані його сільській раді: с. Заволока, с. Дубово, с. Спаська. Сьогодні до храму по одному підходили провокатори, але бачили, що на території храму є люди, тому ніяких дій не робили».

Віряни канонічної Церкви і настоятель храму не дозволили прихильникам нової релігійної структури відібрати церкву. Крім цілодобового молитовного стояння люди організували чергування біля храму, щоб убезпечити його від захоплення.

14 лютого 2019 року о 9:45 вірян Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ запрошують зібратися на молитву біля будівлі Сторожинецької районної адміністрації. «Скільки ще потрібно релігійних громад?…щоб не спали ночами, чергували цілодобово, молилися в храмі?… Щоб нас почули?», – звернулися віряни і духовенство єпархії до громадськості.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1156

Залишити відповідь