У Кривому Розі звершено акт вандалізму над найстарішим храмом міста (фото, оновлено)

15 лютого 2019 року, в день свята Стрітення Господнього, близько 19:30, група невідомих  осіб вчинили акт вандалізму над храмом Вознесіння Господнього м. Кривий  Ріг, що знаходиться в житловому масиві Південного ГЗК. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Вандалами, за допомогою запальної суміші, було здійснено підпал храму, що й призвело до загоряння та серйозних пошкоджень центральних вхідних дверей і надбрамної ікони Вознесіння Господнього. Також зроблені написи на стінах «14/88», які мають пряме відношення до гасел радикальних нацистських рухів.

Правоохоронні органи й слідство проводять слідчі заходи задля встановлення осіб, котрі вчинили дане правопорушення та їх мотиви.

За фактом спроби підпалу двері церкви поліцейськими розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна), повідомяють у Криворізькому відділі поліції.

Довідка: Свій початок храм бере з 1876 року та є оплотом Православ’я в м. Кривому Розі. Багато священнослужителів та мешканців Кривого Рогу саме в ньому починали свій духовний шлях.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1342

Залишити відповідь